Inici Política El govern torna a tancar la porta a obrir delegacions a l’Anoia

El govern torna a tancar la porta a obrir delegacions a l’Anoia

COMPARTIR

La delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, ha tancat novament la porta a l’obertura de cap delegació de la Generalitat a Igualada. Ho ha fet aquest dimecres durant la presentació del projecte de reforma de l’antiga seu dels Jutjats de Manresa com a seu de les delegacions que hi ha a la capital del Bages, un projecte que suposarà una inversió de 4,5 milions d’euros i permetrà centralitzar les delegacions que a hores d’ara estan ubicades en cinc llocs diferents: Palau Firal, carretera de Vic, Alfons XII, Guimerà i Muralla.

Vilagrà ha deixat clar que el projecte només afecta les delegacions que ja estan desplegades a Manresa. Les que hi ha a Vic —Governació, Agricultura i Cultura— no es mouran de la capital d’Osona. Tampoc està previst que s’obrin noves delegacions, “ni a Manresa, ni a Vic, ni a Igualada ni a enlloc, ni tampoc en altres territoris”, ha subratllat Vilagrà.

A la Catalunya Central, queden dos departaments per desplegar: Justícia i Treball, Afers Socials i Família, ja que Exteriors i Economia queda assumit per la mateixa delegada. No tenen data i, de moment, no la tindran. “No és una excepció, no tot es està desplegat a tot arreu, per exemple, a l’Alt Pirineu i Aran només tenen Interior”, ha argumentat Vilagrà.

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va reclamar delegacions del govern a principis d’aquest any. Des de la Catalunya central, la delegada no va donar gaires esperances sobretot pel fet que l’Anoia ha d’acabar formant part de l’àmbit territorial del Penedès. Castells havia arribat a assegurar que la història de la comarca a la Catalunya central era “la d’un fracàs anunciat” i defensava que tenir delegacions no era incompatible amb canviar després d’àmbit territorial.

Infoanoia.cat / elsetmanari.cat

FER UN COMENTARI

*