Inici Destacats Govern i oposició de Vilanova es culpen mútuament per la pèrdua d’un...

Govern i oposició de Vilanova es culpen mútuament per la pèrdua d’un projecte educatiu

COMPARTIR

L’Ajuntament de Vilanova del Camí, que va viure fa un mes i mig una moció de censura que va capgirar el govern, ha perdut en aquest traspàs de poders la seva participació en un pioner projecte que volia impulsar el multilingüisme entre l’alumnat del municipi.

El projecte, un pla pilot que la Diputació de Barcelona impulsava a vuit municipis, va ser gestionat per la que fins a finals del mes de gener va ser regidora d’Educació, Meritxell Humbert. La regidora republicana defensa que, en tractar-se d’una prova pilot, totes les gestions es van fer en un àmbit informal i que es va fer una sol·licitud formal a finals de l’any passat que el nou govern havia de confirmar abans del 24 de febrer.

Meritxell Humbert (ERC): “no van fer res”

Humbert explica que es va reunir amb el nou govern el 22 de febrer i assegura que els va explicar el projecte “que no ens podíem deixar perdre”, que “tenien dos dies per dir si o no” i que per fer-ho “trucant ja s’hagués resolt”. La regidora d’ERC assegura que el dia que acabava el termini -el divendres 24 de febrer- va rebre una trucada de la Diputació consultant sobre l’adhesió del municipi, i que ella va demanar un termini extra fins el migdia del dilluns següent per donar temps a la resposta del nou govern. Tot i això, la mateixa regidora havia enviat una nota de premsa als mitjans locals el dia anterior, on assegurava que el municipi ja formava part del pla, i sobre la que va publicar una notícia aquest mateix diari.

Humbert diu que el dilluns, des de l’Ajuntament no es va donar resposta sinó que es va enviar un correu a la Diputació sol·licitant informació sobre el projecte. Humbert lamenta que “no van fer res” i justifica la seva presència a l’acte de presentació del projecte, el passat 8 de març, no com a representant del municipi -no formava part del govern i ja s’havia acabat el termini per adherir-se. pel fet que havia format part de la sectorial d’educació que havia participat en la redacció del pla.

La regidora republicana assegura que “la desidia hi va ser des del primer minut” i assegura que, en reunir-se amb l’actual govern “vaig demanar compromís perquè jo havia donat la cara per aquest projecte i la regidora Imma González em va dir que el compromís seria zero, a l’igual que el meu compromís (segons ella) amb la sisena hora a Vilanova”.

Eva Vadillo (PSC): “Humbert ja sabia que estàvem fora de termini”

L’actual regidora d’Educació, la socialista Eva Vadillo, acusa Humbert de no haver confirmat la sol·licitud -feta el 22 de desembre- del projecte quan governava i d’haver-los fet “una pinzellada, sense més” durant la reunió de traspàs de poders. Segons Vadillo, en aquesta pinzellada els deia que tenia “un tema que havia negociat a nivell polític i personal” i que “puc quedar-me’l o donar-vos-el, però voldria fer el seguiment”. Eva Vadillo relata que abans d’agafar cap  compromís volia saber de què es tractava, però Humbert “va marxar de la reunió per altres temes”.

L’actual regidora d’educació va reclamar-li més informació sobre el projecte, que li va enviar un dia després que veiés als mitjans de comunicació la informació de la nota de premsa enviada per la mateixa Humbert. Per tant, Vadillo assegura que es van assabentar abans per la premsa que per la seva antecessora.

Eva Vadillo assegura que el dilluns van intentar contactar amb els responsables del projecte a la Diputació i no va ser possible. La regidora del PSC creu que Humbert “ja sabia que estàvem fora de termini” i lamenta que “no perdo jo, perd Vilanova i els seus infants”.

FER UN COMENTARI

*