Inici Destacats El govern de Montbui defensa en el primer any de gestió que...

El govern de Montbui defensa en el primer any de gestió que ‘estem complint el que vam prometre de portar la nova política’

COMPARTIR

Fa tot just un any Jesús Miguel “Schummi” Juárez, amb els vots dels regidor i regidores d’Ara Montbui i de la regidora de Som Montbui-ERC Isabel Guerrero González, arribava a l’Alcaldia de Santa Margarida de Montbui.

Durant aquest període, l’equip de govern montbuienc ha hagut de fer front a la gestió del dia a dia, i, especialment, a la crisi sanitària de la Covid-19. El govern, que respon de forma coral en un comunicat de l’ajuntament, reconeix que “ens hem adaptat molt ràpid, perquè el dia a dia en un ajuntament no para mai. Fa uns mesos no ens haguéssim imaginat tot el que hem viscut. Especialment, amb tota la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19, hem treballat moltíssim, ens hem coordinat amb els ajuntaments veïns, hem vist el millor dels serveis municipals, hem trobat la comprensió de la ciutadania a decisions complicades…Hem viscut situacions extraordinàries i hem pres decisions extraordinàries, d’acord a l’excepcionalitat que ens ha tocat gestionar”.

En un municipi castigat històricament per l’atur, les conseqüències econòmiques del coronavirus també ocupa el govern montbuienc, que considera que “aquest conjunt de reptes demana la suma d’esforços de l’Administració municipal, de la ciutadania, de les empreses i comerços locals. Demana també unitat de totes les forces polítiques del consistori, la mateixa que ha fet possible l’aprovació d’un important “pla de xoc” amb mesures per reactivar el nostre teixit social i econòmic. Hem “blindat” 2’5 milions del romanent per a aquest “pla de xoc” i destinem 600.000 a mesures directes d’impacte social, on sobresurten els Plans d’Ocupació locals. També hem promogut i promourem beques i ajudes als col·lectius més vulnerables i amb més necessitat. Hem modificat el calendari fiscal d’aquest any per intentar no perjudicar a les economies familiars. Som un govern amb sensibilitat social, i ho estem demostrant”.

Més enllà de la situació excepcional que els ha tocat gestionar, pel que fa la gestió municipal el govern raona que “hi ha dos grans pilars. D’una banda, l’administració en general és garantista, i és essencial preservar això; és molt important no saltar-se cap pas administratiu, encara que de vegades ens faci anar més lents. A l’Ajuntament de Montbui tot això s’agreuja. S’han acumulat dèficits de personal al llarg de molts anys, amb situacions precàries i mancances. Quan vam entrar vam apostar per poder disposar d’un Secretari a jornada completa perquè ho consideràvem bàsic per agilitzar-ho tot, i treballarem per dotar a l’administració dels recursos humans i tècnics necessaris. També hi ha una Valoració de Llocs de Treball, que s’ha d’anar implementant, de forma negociada amb els representants dels treballadors, i adequada a les possibilitats temporals i econòmiques de la institució”.

El govern liderat per Juárez reconeix que “hi havia un fals imaginari sobre nosaltres de no tenir experiència, de la pluralitat d’idees, de la complexitat que podria esdevenir la gestió del dia a dia… i crec que hem demostrat que hem sigut molt eficients i que estem complint el que vam prometre de portar la nova política a l’Ajuntament de Montbui. Hem desencallat temes que estaven sense resoldre; ens hem coordinat amb altres administracions per buscar solucions ràpides. Hem treballat des de l’inici per ser transparents, teixir complicitats, per acostar la gestió municipal a la ciutadania, per fomentar la participació. Hem creat comissions de joves, de cultura, volem fer uns pressupostos realment participatius…Hem mantingut activitats, n’hem creat de noves, hem reactivat propostes…però tot des de la base de la participació i de treballar a partir de les idees de la ciutadania. Volem saber què vol la ciutadania abans de decidir, per això treballarem per refer el POUM i que aquest document estratègic de planificació urbanística sigui plenament participatiu. També estem donant suport a tots els projectes surpamunicipals que són vitals pel futur del nostre territori, com el PDUECO”.

El repte de futur del govern del municipi és que “la política que estem fent es noti en el dia a dia de les persones de Montbui” i en un context sense precedents “caldrà que tots plegats donem el millor de nosaltres mateixos”.

FER UN COMENTARI

*