Inici Destacats El govern de l’Estat aprovarà les prestacions per als treballadors que no...

El govern de l’Estat aprovarà les prestacions per als treballadors que no poden sortir de la Conca d’Òdena

COMPARTIR
Controls als accessos d'Igualada. Estefania Escolà / ACN

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha assegurat que la prestació per Incapacitat Laboral Temporal (ILP) pels treballadors de la Conca d’Òdena confinats que no es poden desplaçar als seus llocs de treball, estarà “validada” pel govern de l’Estat en les pròximes hores. Segons ha dit, així li ha assegurat la delegada de l’executiu espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, amb qui manté un contacte “fluid”. A causa de l’estat d’alarma, el govern espanyol ha de validar el decret de l’executiu català, que compta amb el vistiplau dels consellers d’Interior i de Salut, i posteriorment es publicarà al DOGC.

Pel que fa als empleats que es troben en la situació inversa, que treballen a la zona confinada i viuen fora, l’alcalde ha explicat les mesures encara estan “en fase d’estudi”.

En la compareixença d’aquest dimarts, Castells també ha donat a conèixer algunes mesures en matèria tributària i econòmica impulsades des dels quatre ajuntaments i que compten amb el suport dels grups municipals de l’oposició. Entre elles destaca la voluntat dels consistoris de reduir a 30 dies el termini de pagaments als seus proveïdors per tal de poder dotar de “liquiditat a les empreses” amb “la màxima rapidesa possible i, especialment, a les que passen per dificultats”.

Altres mesures anunciades són l’ampliació del termini pel pagament de liquidacions abans que es decretés l’estat d’alarma, l’ajustament de l’import de les taxes a establiments i mercats no sedentaris que ocupen la via pública i que es troben tancats; o la reducció de la taxa d’escombraries als comerços que no funcionen.

A nivell particular, Castells ha recalcat que l’únic impost municipal que hi ha en curs és el de vehicles i que el pagament s’ajornarà fins al mes de juny. També que s’ha suspès el pagament de les quotes corresponents als serveis no prestats, com ara els esportius, l’escola de música, el centre cívic i la llar d’infants municipal, entre d’altres.

Gemma Aleman / ACN

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

*