Inici Societat El govern d’Òdena dona suport a la vaga del 8 de març

El govern d’Òdena dona suport a la vaga del 8 de març

COMPARTIR

El govern d’Òdena, encapçalat pel socialista Francisco Guisado, responsable també de l’Àrea del Servei a les Persones de la Mancomunitat d’Òdena, donarà suport a la vaga feminista convocada per al dia 8 de març. Amb aquesta declaració, el govern d’Òdena referma el seu compromís amb les dones, amb la defensa dels seus drets i amb les polítiques d’igualtat com a instrument per avançar vers una societat democràticament més justa i equilibrada a la presa de decisions entre homes i dones.

Amb la previsió d’aprovar una moció de suport a la vaga en el ple del pròxim 6 de març, el govern d’Òdena avança que es compromet a sumar-se a la vaga laboral convocada pels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, de dues hores de durada durant el 8 de març. També s’adhereix a la jornada reivindicativa convocada pel moviment feminista i es compromet a difondre els objectius i accions d’aquesta iniciativa entre els col·lectius i entitats de dones, centres joves i entre les entitats locals.

L’alcalde d’Òdena i responsable de l’Àrea del Servei a les Persones de la Mancomunitat d’Òdena, Francisco Guisado, ha manifestat que “aquest any el dia 8 de març ha agafat un caire més reivindicatiu en relació a la igualtat salarial entre l’home i la dona: la bretxa salarial és del 23.9% i això és inacceptable”. Guisado ha afegit: “vivim en una societat amb moltes desigualtats entre l’home i la dona i on no som capaços d’eliminar els comportaments masclistes: professions feminitzades i mal pagades, falta de mesures de conciliació familiar, un injust repartiment de tasques a casa i menys presència als llocs directius provoquen una discriminació insuportable”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*