Inici Societat El govern d’Igualada posarà videovigilància a Les Comes mentre associacions i oposició...

El govern d’Igualada posarà videovigilància a Les Comes mentre associacions i oposició reclamen acabar amb una situació ‘insostenible’

COMPARTIR

La pràctica totalitat de les associacions de veïns d’Igualada van registrar una carta a l’Ajuntament adreçada a l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, el passat 29 de setembre. En aquell moment demanaven “una reunió urgent per tractar la falta de seguretat que estem patint darrerament a la nostra ciutat” i es posaven a disposició de l’Ajuntament per col·laborar per millorar una situació que consideren “insostenible”.

La regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner, ha admès que, arran de la violació d’una menor el passat 1 de novembre a la ciutat ha crescut la sensació d’inseguretat entre els ciutadans i l’Ajuntament té previst convocar una reunió amb totes les associacions de veïns. Tot i això, el govern municipal assegura que els fets delictius s’han reduït un 15% en relació al 2019.

Càmeres de videovigilància a Les Comes

L’Ajuntament d’Igualada instal·larà càmeres de videovigilància al polígon Les Comes, l’indret on hi va haver la violació a una menor de 16 anys la matinada de l’1 de novembre. La tinenta d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Carlota Carner, ha subratllat que la instal·lació de les noves càmeres de videovigilància ja estava prevista i ha volgut desvincular-ho de la violació a una menor ara fa 10 dies. “La violació es va produir a Igualada, però malauradament pot passar a qualsevol altre lloc. Son fets aïllats que es repeteixen molt, però que tenen a veure amb la violència masclista, que és un problema global”, ha explicat. A banda del polígon, també se’n posaran als accessos i sortides de la ciutat.

A banda de la instal·lació de les noves càmeres de videovigilància, que se sumen a les 150 que ja hi ha a la ciutat, la regidora també ha anunciat la incorporació de vuit nous agents al cos de la Policia Local.

ERC vol “un pla de xoc contra la inseguretat”

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament d’Igualada considera que “en els darrers mesos Igualada ha viscut una escalada d’inseguretat ciutadana en els seus carrers”, i afirmen que “és una evidència que detecta qualsevol veí o veïna posant-se en contacte amb l’entitat del seu barri o comentant la situació amb familiars o amics”. Davant d’això, asseguren que “cal posar fil a l’agulla” i plantejar un “pla de xoc local contra la inseguretat”. Els republicans expliquen que “la seguretat als carrers és el pal de paller de la nostra societat. No és cap frivolitat i és la màxima que ens permet viure en comunitat i en tranquil·litat. Si això es trenca, la gent pateix i és feina de les administracions solucionar-ho”. ERC doncs, demana “rigorositat i seriositat” per aquesta problemàtica, “abandonar tota mena de partidismes” i “emplaça a tots els agents polítics, cívics i veïnals de la ciutat per conjurar-se i trobar solucions efectives i compartides”.

Fonts d’Esquerra exposen que l’elaboració d’un pla de xoc i les mesures de l’Ajuntament no s’han de resumir exclusivament en “posar més efectius policials”, i detallen que la problemàtica va més enllà i “engloba aspectes com l’educació de valors, el foment de la convivència cívica o la incorporació de la perspectiva feminista en les polítiques públiques. És a dir, mesures a mitjà i llarg termini que requereixen planificació i voluntat política”.

Igualada Som-hi proposa conscienciació i agents cívics

Per la seva banda, el grup municipal d’Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta) denuncia les situacions “insostenibles” que viuen molts barris d’Igualada les nits del cap de setmana per sorolls, baralles i actes incívics. La formació progressista lamenta que “en certs moments Igualada sigui una ciutat sense llei” i també demana un pla de xoc al govern de Junts per a solucionar-ho “tot garantint la llibertat a l’oci i la llibertat al descans i erradicar la sensació d’inseguretat que hi ha”.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, afirma que “les nits del cap de setmana no es poden convertir en nits on tot s’hi val. A Igualada hem de fer possible la convivència entre dues llibertats: la llibertat a l’oci i la llibertat al descans. Això és possible si el govern de Marc Castells actua en aquest sentit i oferim tota la nostra col·laboració perquè aquest no és un tema de partits, sinó que és un tema de ciutat. Hem remarcat aquesta voluntat de mà estesa a la comissió informativa i ens oferim a buscar solucions. Per això ja hem elaborat una primera proposta amb possibles accions”.

La formació que integren PSC, Comuns i Igualada Oberta proposa que l’Ajuntament faci campanyes de conscienciació i implanti una prova pilot d’agents cívics als punts més conflictius com són les Comes, el parc Central, el parc del Garcia Fossas, el Parc de Valldaura, el centre de la ciutat i el Rec. Expliquen que “aquest és un model que altres ciutats apliquen per a reduir els conflictes de les nits del cap de setmana com a figures de consciència i de mediadors com a pas previ a la intervenció policial, en cas que no s’hagi pogut resoldre la qüestió”.

Redacció / ACN

FER UN COMENTARI

*