Inici Destacats El govern d’Igualada no renuncia a les retribucions de regidors a Aigua...

El govern d’Igualada no renuncia a les retribucions de regidors a Aigua de Rigat

COMPARTIR

En el Ple Municipal d’Igualada del passat dimarts 30 de maig, el govern de CiU -amb majoria absoluta- va tombar la proposta de moció d’Aigua és vida que instava als tres regidors que formen part del Consell d’Administració d’Aigua de Rigat a renunciar als 36.000€ anuals que perceben per la seva dedicació. La moció, presentada per la CUP i Decidim amb el suport d’Esquerra, va ser rebutjada amb els vots en contra de CiU. Els grups municipals de Socialistes d’Igualada i PP es van abstenir.

Des d’Aigua és vida Anoia es reclama que el govern igualadí faci públic quantes reunions realitza el Consell d’Administració i quantes hores dediquen els tres regidors a tasques per aquesta funció per tal que la ciutadania pugui valorar si la indemnització, de 9.000€ -Chacón i Batalla- i 18.000€ -Pont-, és proporcional a les hores dedicades. Des de l’entitat es critica que, en tant que Aigua de Rigat S.A és una empresa mixta participada per l’Ajuntament d’Igualada, la dedicació al Consell d’Administració de l’empresa és una obligació dels regidors del govern. Igualment, l’entitat Aigua és Vida recorda que les retribucions i la seva quantitat les decideixen la part privada de l’empresa mixta -Agbar- i que, per tant, les retribucions són oferides per la filial del grup francès Suez sense cap mena d’obligació per part de l’empresa a donar-les.

Aigua és vida remarca que al Consell d’Administració d’Aigua de Rigat hi ha regidors del govern de l’Ajuntament d’Igualada des de fa dècades perquè és una empresa mixta però que, fins a l’entrada de la multinacional Suez a l’accionariat el 2008, no hi ha hagut mai una compensació econòmica a la tasca dels regidors. Precisament, i en aquest sentit, no entenen que la persona que políticament haurà de resoldre la situació actual d’irregularitat, Jordi Pont, també cobri per ser membre del Consell d’Administració d’Aigua de Rigat.

Des del govern aquesta dualitat és precisament posada en valor, i l’alcalde Marc Castells va reivindicar que “han passat 90 anys des que l’empresa presta servei i per aqui han passat 25 alcaldes, però som nosaltres els que estem resolent ara la situació”.

De la mà de la Diputació de Barcelona, els ajuntaments d’Igualada, la Pobla de Claramunt i Vilanova del Camí estan auditant el servei i les infrastructures de la companyia d’aigües per tal de definir les fórmules per regularitzar el servei, sense concessió formal actualment.

Aigua és Vida qualifica de “decebedora” la decisió municipal i consideren que és una falta de rigor ètic i una manca de transparència en relació a les retribucions precebudes i les dedicacions dels regidors dins aquest Consell d’Administració.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*