Inici Destacats El govern d’Igualada defensa l’“absoluta legalitat” del contracte amb TICKDI

El govern d’Igualada defensa l’“absoluta legalitat” del contracte amb TICKDI

COMPARTIR

El govern municipal d’Igualada ha sortit al pas de les crítiques de la CUP al contracte pel sistema de fidelització que l’Ajuntament va adquirir a proposta d’Igualada Comerç. La tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica, Àngels Chacón -acompanyada de membres de l’entitat-, ha defensat l’”absoluta legalitat i correcció en les formes” de l’adjudicació d’un contracte de 74.000 euros per al desenvolupament d’un sistema destinat a generar fidelització entre els clients dels comerços de la ciutat. Chacón diu que “els equips jurídics de la casa són molt estrictes” i assegura que “no hi ha absolutament res a amagar”.

El fet que un dels socis de l’empresa adjudicatària hagués treballat fins un mes abans a les ordres de Chacón a l’Ajuntament no és vist pel govern com un problema. La regidora explica que “no hi ha cap tema d’incompatibilitat” i deixa clar que “no existeix tracte de favor”. Chacón ha negat que el treballador hagués estat responsable del grup local del projecte de dinamització comercial Retailink, sinó que era “tècnic de suport al treball dels sectors estratègics”. Només “a vegades” es reunia amb Igualada Comerç i el sector, “però no específicament amb aquest”.

La regidora ha puntualitzat que “no estem comprant una app, si fos així la podia haver fet qualsevol empresa TIC de la ciutat”. El que suposa TICKDI és “un sistema OCR, un sistema d’algoritmes i tot un tractament de dades implícit”. Tot plegat, segons la regidora, permet oferir ofertes personalitzades per fidelitzar els clients dels comerços de la ciutat i obtenir dades d’interès per l’Ajuntament, com fluxos de visita i afluència.

Chacón ha afegit que “el que valorem és el coneixement” i és precisament per això pel que demanen certificat d’ACCIÓ. Amb aquesta mesura, la regidora considera que “quedava demostrat que la idea era innovadora” i reivindica que “volíem ser els primers on s’implantés aquesta tecnologia i donar més valor al nostre comerç”.

La CUP va acusar també Àngels Chacón de mentir en el preu que es va divulgar a la presentació a la premsa. La regidora es justificava dient que “vaig dir aproximadament 50.000 euros, no tinc res a amagar, a més tot està al portal de transparència de l’Ajuntament d’Igualada”.

Finalment, la tinent d’alcalde ha acusat la CUP de tenir “una gran ignorància en temes legals” i d’actuar “de manera barroera, sembrant dubtes amb simplisme i demagògia”. Chacón conclou que “els senyors de la CUP agafen el relleu de l’estil de fer política de Plataforma per Catalunya”.

FER UN COMENTARI

*