Inici Societat El Govern demana un canvi de criteri per al toc de queda...

El Govern demana un canvi de criteri per al toc de queda que tornaria a incloure Igualada

COMPARTIR

El Govern demana ampliar el toc de queda als municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada en els darrers 7 dies (IA7) superior a 125 casos per 100.000 habitants, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) tombés la mesura a la majoria de poblacions. La nova resolució, que el TSJC igualment ha d’avalar, prohibeix els desplaçaments entre la 1 h i les 6 h als municipis de més de 5.000 habitants amb una IA7 igual o superior a 250 casos i als de més de 20.000 amb una IA7 superior a 125. En total, serien 62 municipis afectats, entre els quals Igualada. El Govern considera la mesura proposada “proporcionada” per controlar la cinquena onada, segons diu en un comunicat. La mesura entraria en vigor una vegada l’aprovi el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquesta passada matinada, la mobilitat nocturna no essencial ha tornat a estar permesa a la majoria de municipis catalans després de la resolució d’aquest dijous del TSJC, que no acceptava prorrogar la restricció en la majoria de poblacions on la volia aplicar el Govern.

En una nota de premsa, l’executiu català assegura que la mesura proposada és “necessària” i la considera “proporcionada” per controlar la cinquena onada de la pandèmia. El Govern defensa que estableix “un criteri selectiu” de municipis de més de 20.000 habitants i destaca que la situació epidemiològica és reconeguda per les autoritats sanitàries com de “molt alt risc”.

El Govern argumenta que amb el toc de queda pretén “reduir les interaccions socials que es produeixen en horari nocturn atès que són les més freqüentades per les franges d’edat amb major incidència de la malaltia actualment”. L’executiu català assenyala que vol “evitar situacions de contacte de risc” i afegeix que la cobertura vacunal en aquestes franges és encara “insuficient”.

Laura Fíguls / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*