Inici Destacats El govern del Consell Comarcal acusa ERC de ‘desconeixements i falsedats’ sobre...

El govern del Consell Comarcal acusa ERC de ‘desconeixements i falsedats’ sobre el darrer ple

COMPARTIR

Els grups que integren el govern del Consell Comarcal, Junts i PSC, han lamentat el comunicat que ERC ha fet del darrer Ple. Al·leguen que amb el canvi de portaveu dels republicans i l’estrena de l’alcalde de Calaf, Jordi Badia, com a nou portaveu, “aquest pugui tenir desconeixement de la seva tasca i del que se li va explicar al Ple” i rebaten dues de les seves afirmacions.

En l’àmbit de la promoció de l’autoconsum energètic a l’Anoia i davant la pregunta d’ERC de què podia fer l’administració local, el Consell va explicar que l’eina que hi ha a l’abast de tots els municipis és poder bonificar un percentatge de l’IBI per aquelles persones que instal·lin plaques fotovoltaiques als seus habitatges. També se li va explicar que el Consell Comarcal “ha predicat amb l’exemple i ha instal·lat plaques fotovoltaiques a la seva teulada per a consumir energia verda i que l’ens comarcal està obert a estudiar qualsevol altra proposta”.

D’altra banda, Junts i PSC també desmenteixen ERC en referència als Fons Next Generation. A diferència del que ERC afirma al seu comunicat, “al mateix Ple es va explicar a Jordi Badia que el Consell ha estat visitant les empreses de la comarca en la recerca de projectes que puguin encabir-se als Fons Next Generation i que té un document amb el recull de tots i que abasten diversos àmbits i personal tècnic dedicat a aquesta tasca. Un document que el govern comarcal es va prestar a lliurar a ERC”.

FER UN COMENTARI

*