Inici Política El govern de Calaf no obté suports i prorrogarà els pressupostos un...

El govern de Calaf no obté suports i prorrogarà els pressupostos un any més

COMPARTIR

Aquest dilluns 12 de novembre es va realitzar el Ple de l’Ajuntament de Calaf on, Montse Mases, regidora d’hisenda, promoció econòmica, comerç i turisme, va presentar la proposta de pressupost per al 2019.

Mases va defensar que des del govern s’havia fet una proposta “coherent i equilibrada” que contemplava l’actualització de les partides de manteniment i despeses generals per donar resposta a les necessitats de Calaf, ja que fins ara, encara es treballava amb el pressupost definit el novembre del 2016. També va destacar algunes inversions previstes com la millora de carrers a través de la Llei de Barris, una subvenció de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) pel canvi del filtre i millora del tractament d’aigua potable, la realització de projectes de participació ciutadana, la millora de la teulada de la sala d’actes i un punt de recàrrega de vehicles elèctrics. Els dos grups de l’oposició, CiU i GiC, hi van votar en contra.

“La nostra proposta és la mateixa que la del 2018 i que ha funcionat prou bé; arribar a acords puntuals en aquells temes que disposin de subvencions importants o s’adiguin amb els nostres plantejaments”, va explicar, Joan Caballol de CiU.

Per la seva part, el grup del GiC va manifestar tenir confiança zero en l’equip de govern i va considerar que el pressupost presentat era “fals” i estava “inflat”, ja que així, l’equip de govern podia dir que havia reduït el deute. A més, Josep Casulleras va preguntar: “On són els ingressos que es cobren de l’aigua i que no van a pagar el deute?”.

Montse Mases, va aclarir que amb el contracte programa, tota la recaptació de l’aigua se la queda Aigües de Manresa i va manifestar que el pressupost de l’Ajuntament és “estrictament rigorós” i basat en ingressos reals, ja que quan es liquida passa pels controls necessaris que així ho demostren.

FER UN COMENTARI

*