Inici Destacats El govern de Calaf no obté suports per municipalitzar la gestió de...

El govern de Calaf no obté suports per municipalitzar la gestió de l’aigua

COMPARTIR

Els republicans, que governen en minoria, necessitaven majoria per aprovar la remunicipalització d’aquest servei. Per això, van portar al Ple d’aquest dilluns 18 de desembre la proposta d’acord de resolució anticipada entre l’Ajuntament de Calaf i Aigües de Manresa S.A del contracte programa que regeix el servei d’abastament d’aigua i clavegueram.

Els republicans asseguraven haver arribat a un mutu acord a nivell polític amb l’Ajuntament de Manresa i a nivell tècnic amb els professionals d’Aigües de Manresa que els permetria recuperar aquest servei sense un cost afegit.

L’alcalde, Jordi Badia, va defensar que a la llarga la remunicipalització suposaria un benefici pel municipi perquè els veïns deixarien de pagar 50.000 euros anuals inclosos en la taxa de l’aigua i clavegueram i s’estalviarien els interessos per valor de 236.000 euros del deute contret per part de l’Ajuntament durant el govern de CiU. A més, també va manifestar que més enllà del tema del deute, iniciar la gestió directa de l’abastament de l’aigua i clavegueram formava part del seu model de gestió.

Tant CiU com GIC van denunciar la inexistència d’un acord real ja que no se’ls havia facilitat cap document formal i a més, Joan Caballol, representant de CiU, va expressar els seus dubtes sobre les dades de l’estudi presentat. Caballol va assegurar que les dades no es corresponen a la realitat ja que les dades d’estalvi «obviaven els costos de traspàs» i també hi veien «contradiccions pel que fa a inversions». A més, van afegir que per al seu grup «la lògica de les economies d’escala» és la que cal aplicar per garantir la gestió d’un servei com és el de l’aigua.

D’altra banda, Neus Aparicio (GIC), va insistir en que no entenen «l’interès en acabar amb un servei que no es presta malament per la població» i va manifestar que «si el problema és el deute, el que cal és investigar i aclarir com s’ha generat el deute i no desfer el contracte perquè no té cap component delictiu». Finalment, va recordar que amb aquest tema volien emprendre accions legals per «prevaricació».

Jordi Badia va defensar l’existència de l’acord i va lamentar la manca de confiança per part de l’oposició ja que els 236.000 euros d’estalvi «suposarien els diners que necessita l’Ajuntament per algunes de les inversions previstes a Calaf, com per exemple les del carrer Sant Pere o Isidre Vilaró, entre d’altres».

FER UN COMENTARI

*