Inici Política El govern de Calaf assegura haver complert la meitat dels compromisos electorals

El govern de Calaf assegura haver complert la meitat dels compromisos electorals

COMPARTIR

Aquest dimecres al vespre s’ha celebrat una nova sessió de ‘L’Alcalde respon’ durant la qual els membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Calaf han fet balanç de les accions dutes a terme durant la primera meitat del mandat. Per fer-ho, cada regidor del grup municipal de Junts per Calaf ha repassat els compromisos, vinculats a la seva àrea, que s’havien pres durant la campanya electoral, explicant allò que ja s’ha fet i el que resta pendent.

Només iniciar la sessió l’alcalde, Jordi Badia, va destacar que durant aquests primers dos anys “hem intentat endreçar l’Ajuntament i el poble”. A més, va recordar la rebaixa aconseguida en el deute del consistori, el que havia permès sortir de la tutela financera de la Generalitat. Això s’ha aconseguit, tal i com va explicar, “no endeutant-nos més, retallant despeses i amortitzant més del que hi havia previst”. I el que això permetrà, segons Badia, “és agafar múscul financer per afrontar les inversions que tenim previstes per Calaf”.

La feina d’endreça s’està fent palesa en diferents àmbits de l’acció de govern. La regulació de les ajudes a les entitats, a través de la signatura de convenis, el nou Reglament d’honors i distincions, i les ordenances de civisme i circulació, en són un clar exemple.

“Amb el mateix objectiu de fer endreça, són visibles també els canvis en diferents carrers de Calaf per pacificar el trànsit o millorar la mobilitat de vehicles “buscant sempre el consens dels veïns”. A més, hi ha les accions fetes per adaptar diferents zones de la via pública que faciliten la circulació de persones amb mobilitat reduïda. La regidora d’Urbanisme i Via Pública, Teresa Torrijos, va insistir en aquesta qüestió manifestant que “som conscients que no n’hi ha prou i per això seguirem treballant per adaptar les zones i facilitat la mobilitat a tot el poble”.

Torrijos va explicar que la manca de dotació pressupostària “no ens ha permès realitzar millores, durant el 2016, en el manteniment i arranjament de carrers i places”. Tot i això, va avançar alguns dels projectes que s’executaran durant el present any que comportaran canvis importants en la fisonomia de la plaça Alta Segarra i al carrer de Xuriguera.

Pel que fa a la promoció econòmica, la seva regidora, Montserrat Mases, va explicar la importància de la “dinamització de diferents sectors de Calaf i l’Alta Segarra a través de fires temàtiques com l’EcoFira, l’Agro Alta Segarra i la de la Carbassa”. També va exposar els programes de garantia juvenil per la inserció laboral dels joves del municipi i el foment de l’ocupació per a majors de 45 anys. A més, va informar de com s’està treballant amb empresaris i comerciants per tal d’impulsar el teixit comercial i empresarial.

En l’àmbit de participació ciutadana es va destacar l’èxit dels primers pressupostos participatius de la població, l’elaboració del nou Pla Local de Joventut, ja aprovat, i els de participació ciutadana i d’acció cultural que s’estan acabant de perfilar amb l’ajuda de la Diputació de Barcelona.

El regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Jordi Fitó, va posar l’èmfasi en el pas endavant que s’havia fet per posar en valor el patrimoni cultural de la vila, replantejant o promovent noves festes de caire popular com el Tasta la plaça, els Jocs Florals o la Festa Major. I va afegir el salt de qualitat i l’estalvi econòmic que havia suposat entrar al Programa.cat “permetent que l’Ajuntament i els programadors locals puguin oferir interessants propostes culturals”.

Finalment, també es van detallar les polítiques socials i d’ensenyament en les quals s’ha treballat aquests dos primers anys. La regidora, Montserrat Isern, va explicar la regulació dels barems que facilita i fa més justos i objectius els ajuts atorgats en forma de beques, com les de llibres i material escolar que s’han incrementat, alimentació o també per qüestions relacionades amb la pobresa energètica. Va exposar l’èxit de participació de la Segona Setmana de la Gent Gran, el programa CUEME i les reunions “amb tots els centres educatius que ens serveixen per coordinar-nos millor” així com per compartir coneixements, experiències i interessos”.

Una imatge sobre els 25 compromisos

Fa dos anys, l’actual equip de govern va presentar-se a les eleccions municipals amb un programa electoral en el qual adquirien 25 compromisos amb la societat calafina. D’aquests, tal i com es va detallar en la sessió de ‘L’Alcalde respon’, se n’han executat més de la meitat (13), n’hi ha set en els quals ja s’hi han començat a treballar i cinc en els quals no s’hi ha fet cap pas. Segons l’alcalde, “l’objectiu és arribar a finals de mandat amb un alt grau de compliment del programa electoral”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*