Inici Destacats Germà Bel omple a Igualada parlant de la visió de Catalunya des...

Germà Bel omple a Igualada parlant de la visió de Catalunya des de Madrid

COMPARTIR

L’auditori del Museu de la Pell d’Igualada es va omplir de gom a gom aquest dilluns al vespre per escoltar a Germà Bel, diputat de Junts pel Sí i catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona.

L’acte l’organitzava l’Assemblea Nacional Catalana d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, dintre de la campanya #Fem Futur, amb la voluntat de combatre els arguments de la por de l’Estat espanyol i adreçada, sobre tot, a tots els demòcrates del país, votants de partits no independentistes que son partidaris del dret a decidir i que encara no tenen clar què votaran al referèndum.

Els temes foren dos: com és vista i tractada Catalunya des d’Espanya, partint de les experiències personals de Germà Bel, com a diputat a Madrid i com assessor d’un ministeri i a partir, per altra banda, del seu coneixement sociològic i econòmic de les relacions Catalunya – Espanya.

Bel va exposar amb claredat la impossibilitat del xoc entre les dues visions de país, d’Espanya, per una part, un estat unitari, i per l’altra, Catalunya, que es veu a sí mateixa com una nació diferent de l’espanyola. I amb exemples contradictoris com la constatació que el fet diferencial dels catalans és percebut més nítidament Espanya endins que a Catalunya mateix. El diputat i economista va reconèixer que no es podrà fer un referèndum acordat amb l’Estat, perquè fer-ho suposaria acceptar que Catalunya i Espanya estan en igualtat de drets i condicions.

Germa Bel IgualadaUn segon tema de l’acte, a partir de preguntes del públic, va ser com es preveu i prepara la transició cap a la República Catalana al Parlament de Catalunya.

El públic va seguir amb gran interès l’explicació durant dues hores en un acte presentat i moderat pel periodista Òscar López.

FER UN COMENTARI

*