Inici Política Gent gran, pensions i precarietat, eixos de la trobada del PSC a...

Gent gran, pensions i precarietat, eixos de la trobada del PSC a Masquefa

COMPARTIR

El passat dissabte, 26 de maig més de 50 veïns de Masquefa van participar a l’Assemblea Oberta organitzada pel PSC en el marc de la ‘Botifarrada Socialista’.

Va obrir l’acte el cap de llista socialista de Masquefa, Daniel Gutiérrez. Va presentar els ponents i va plantejar la necessitat de parlar obertament sobre les polítiques vers la gent gran de Masquefa.

El regidor Iván Fraile va indicar que les futures polítiques s’han de basar en una atenció directa a tota la població ‘Gent Gran’ centrada en el coneixement de les característiques del col·lectiu i un oferiment de serveis adaptats a les realitats existents. Per contra, va denunciar que el govern de Xavier Boquete “no té projecte vers la gent gran, bàsicament perquè desconeix les seves característiques, com va quedar palès en el darrer ple municipal”.

Posteriorment la diputada i portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, Eva Granados, va exposar quines són les línies proposades pel socialisme per garantir unes pensions dignes. Més eficiència en la redistribució dels recursos econòmics, imposició a les rendes de capital i un gran pacte d’estat que impedeixi decisions unilaterals com les que ha pres el govern del PP en els darrers anys defugint del Pacte de Toledo.

Eva Granados també va plantejar que la precarietat laboral propiciada per a reforma laboral duta a terme pel PP, amb el suport de l’antiga CiU, ha provocat nivells de desigualtat mai vistos a Catalunya i Espanya. Aquesta situació provoca que la sortida de la crisi no es reflecteixi en la millora de les condicions de vida de les classes treballadores. En aquest sentit va argumentar que cal tornar als pactes entre els agents laborals (sindicats i empresaris) amb l’objectiu d’elevar sous i garantir contractacions estables.

L’assemblea va finalitzar amb un torn de paraules del públic assistent. Es va generar un debat intens sobre les pensions i la penalització del sistema fiscal a les classes mitjanes. Altres intervencions “van remarcar com el govern del Sr. Boquete ha abandonat la Gent Gran de Masquefa, amb exemples del dia a dia”, segons han explicat des del PSC.

La jornada va finalitzar amb la tradicional botifarrada de germanor, que va reunir a més de 40 persones a l’entorn de la taula i de disteses converses sobre l’actualitat política a Catalunya i Espanya.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*