Inici Destacats La gent gran d’Igualada ret homenatge a Jaume Ferrer Piñol

La gent gran d’Igualada ret homenatge a Jaume Ferrer Piñol

COMPARTIR

El passat 3 de maig es va fer la festa d’inici de la setmana de la Primavera Gran, iniciativa que anualment organitzen l’Ajuntament d’Igualada i l’Associació de Gent Gran d’Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Una de les activitats principals d’aquell dia va ser continuar fent un homenatge a algun personatge que estigui vinculat amb el Casal del Passeig, i aquest any es va fer un reconeixement a Jaume Ferrer i Piñol, personatge igualadí ple de cultura per totes bandes.

En l’acte d’homenatge hi va ser presents l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, la tercera tinent d’alcalde, Carme Riera, el regidor de promoció cultural, Pere Camps, la vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez, el sub-director general d’Equipaments Cívics i Activitats de la Generalitat de Catalunya, Francesc Molina i el president de l’Associació de Gent Gran d’Igualada, Enric Senserrich.

Jaume Ferrer, nascut a Igualada el 1934, va tenir una vinculació molt directa amb el Casal en l’època de l’antic edifici, quan hi havia un grup de teatre que ell va dirigir. Això ens va donar peu a retre l’homenatge a aquest home que també ha estat director i actor de teatre en molts altres grups d’Igualada. No acaba aquí la seva implicació cultural, doncs també ha estat escriptor, rapsode, locutor de ràdio, periodista, crític teatral, redactor en cap i sotsdirector del periòdic Igualada, primer gerent i cap de redacció del Periòdic de la comarca de l’Anoia, posteriorment anomenat La Veu de l’Anoia, col·laborador de la Revista Vida, de l’Enllaç dels Anoiencs i de la Revista Igualada, i autor de la lletra de l’himne del Club de Futbol Igualada. Fou fundador i primer president des de 1997 fins a 2007 de l’Associació Poesia Viva d’Igualada. Ha escrit diversos llibres relacionats amb la societat i cultura igualadina, incloent els tres de les Arrels Igualadines, i tot plegat era important destacar-ho. Home incansable, present en tota la cultura d’Igualada, i encara actiu en l’actualitat amb els seus articles a la Veu de l’Anoia i les seves col·laboracions com a rapsode.

Des de l’Associació de Gent Gran d’Igualada reconeixem la seva gran aportació a la ciutat i en particular al Casal, donem valor al seu esperit de voluntari i creiem que es mereixia un reconeixement públic, com a persona gran activa. Calia demostrar-li l’agraïment en la seva tasca cultural al llarg dels anys.

L’alcalde va entregar un obsequi al Jaume i va fer un reconeixement també a la Maria Teresa, esposa d’en Jaume. L’homenatge es va dur a terme al mateix Casal del Passeig, ara un edifici nou, amb la sala gran plena a vessar. Es va iniciar amb varies peces excel·lentment interpretades pels joves del Grup de Folk de l’Escola Municipal de Música d’Igualada, i posteriorment en Jaume va anar desgranant la seva intensa vida cultural i la va enriquir amb anècdotes seves amb personatges com Núria Espert, Josep Maria Pou, José Maria Rodero, Joan Pera, Quim Lecina i Manuel Mateu. Com era d’esperar va faltar temps per poder explicar-ho tot. L’acte va seguir amb una actuació del grup Repic de Castanyoles, dirigit per Carina Alcoberro, i va acabar amb el concert de la Coral Cors Units i un pica-pica. L’homenatge va permetre que moltes persones coneguessin la trajectòria d’en Jaume Ferrer i el fet que segueixi actiu, tot recordant que ja des de petit li va interessar el món de les lletres i de jove va ser un dels tres guanyadors del concurs Por la Fama y por las Mil. Gràcies Jaume per la teva aportació a la ciutat d’Igualada.

La Junta del Casal de la Gent Gran d’Igualada

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*