Inici Llibres Genís Sinca publica «Una família exemplar», Premi Josep Pla 2013

Genís Sinca publica «Una família exemplar», Premi Josep Pla 2013

COMPARTIR

[Img #4452]‘Hem de tornar a la novel.la com a eina de combat’. ‘El pes de l’arbre genealògic afecta a les nostres decisions’. ‘El periodisme, cada cop més encotillat i retallat, ja no ens permet explicar tot el que volem’. Aquestes són algunes de les primeres declaracions que Genís Sinca va realitzar als mitjans quan va ser proclamat nou Premi Josep Pla de prosa catalana per aquest 2013 amb l’obra titulada: ‘Una família exemplar’, tragicomèdia sobre l’enfrontament de dues grans nissagues catalanes, originàries de Tortosa i Manresa.

El llibre a la venda des del 7 de febrer es publicat per Destino. Recordem que Genís Sinca va rebre el premi junt amb el també nou Premi Nadal, concedit al també periodista i escriptor Sergio Vila-Sanjúan, durant la Nit de Santa LLúcia, nit de Reis.

ARGUMENT

Enlluernat pel casament de la filla i els beneficis que la unió comportarà per a la seva nissaga, comença a descobrir que la vertadera naturalesa de la família política enfonsarà els seus plans de grandesa. ‘Bou es va quedar mirant fix la imatge, la primera que veia d’ell, de Ricard Mirabaix, i que mai més havia d’oblidar’. El somriure penjat als llavis, prims, inexistents, i les dents. Li va caure l’ànima als peus. El seu gendre feia una cara d’imbècil que no s’aguantava’.

[Img #4449]L’AUTOR

Genís Sinca, nascut a Manresa l’any 1970, és periodista i escriptor. Ha treballat durant molts anys fora de Catalunya, essent lector de català a la Universitat de Heidelberg, redactor en el Diari d’Andorra, i corresponsal a Itàlia pel Diari Avui i de COMRàdio. També s’ha dedicat al periodisme d’investigació amb una sèrie de biografies inèdites de personatges catalans del món de la política i la cultura com per exemple: Francesc Candel, publicades a La Vanguardia i també al ‘Quaden’ del Diari El País. També és destaca de la seva bibliografia la publicació de l’assaig ‘Vida secreta de nuestros médicos’, on narra la vida i obra de 20 metges importants espanyols del segle XX com Ramón y Cajal, Gregorio Marañón, Severo Ochoa o Santiago Dexeus.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*