Inici Societat La Generalitat promet iniciar l’any vinent el desdoblament de la B-224

La Generalitat promet iniciar l’any vinent el desdoblament de la B-224

COMPARTIR

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha anunciat aquest dijous que les obres de desdoblament de la B-224, una de les principals vies de comunicació entre el Baix Llobregat i l’Anoia, es licitaran i començaran l’any vinent. L’actuació, una reivindicació històrica del territori, incrementarà la capacitat i millorarà la mobilitat de la via i tindrà un cost aproximat de 20,2 milions d’euros. Actualment, la B-224 té un trànsit de 5.500 vehicles diaris entre Vallbona i Piera, de 18.200 a Sant Esteve Sesrovires i supera els 25.000 a l’entorn de Martorell. Tenint en compte el volum de trànsit a l’entorn d’aquest darrer municipi, les obres de desdoblament preveuen també una nova entrada a Martorell. Durant la presentació del projecte, que ha comptat amb la presència dels alcaldes de Sant Esteve Sesrovires, Masquefa i Piera, el de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat que el desdoblament “és una obra necessària ja que la via ha patit un increment important de trànsit com a conseqüència de l’activitat industrial que s’ha generat al seu voltant”.

Fotografia de grup de Ricard Font amb els alcaldes de Martorell, Piera, Sant Esteve Sesrovires i Masquefa aquest 25 de gener de 2018. (Horitzontal)

La B-224, que pertany a la xarxa bàsica de carreteres de la Generalitat, és un dels principals eixos de comunicació entre les comarques de l’Anoia i del Baix Llobregat. Discorre entre Vallbona d’Anoia –on connecta amb l’Eix Diagonal (C-15)– i Martorell –on enllaça amb l’A-2 i l’AP-7, tot unint altres municipis com Piera, Masquefa, Sant Llorenç d’Hortons i Sant Esteve Sesrovires.

El Departament de Territori i Sostenibilitat està treballant en els projectes de millora integral d’aquesta carretera, dividits en dos grans trams: variant entre Vallbona d’Anoia i Masquefa i condicionament entre Sant Llorenç d’Hortons i Martorell. Pel que fa al projecte d’aquest segon tram, ha calgut impulsar un projecte de traçat, independent, per adaptar l’actuació a les previsions urbanístiques de Martorell, que inclouen un nou corredor d’entrada al municipi.

La via projectada té una amplada de 21 metres; consta de dos carrils per sentit de la circulació, de 3,5 metres cadascun, vorals exteriors d’1,5 metres i vorals interiors d’1 metre. La mitjana de separació entre els dos sentits és de 2 metres d’amplada.

Més de 60 accidents greus i 15 víctimes mortals des de 2006

La B-224 en uns dels més congestionats de la comarca i també en un dels trams on es registra el major número d’accidents viaris. Segons dades del Servei Català de Trànsit, des de 2006 fins ara s’ha produït quinze víctimes mortals i més de 60 accidents greus amb ferits de consideració. La B-224 suporta ara mateix gairebé el doble de densitat de trànsit que fa vint anys, derivada especialment de l’increment de l’activitat industrial i logística a la zona.

FER UN COMENTARI

*