Inici Societat La Generalitat promet iniciar el desplegament de serveis a l’àmbit Penedès cinc...

La Generalitat promet iniciar el desplegament de serveis a l’àmbit Penedès cinc anys després de la seva creació

COMPARTIR

El delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, David Alquézar, ha anunciat que hi haurà delegacions dels serveis repartides per les capitals de la zona -que inclou bona part de l’Anoia- abans d’acabar aquest 2022. Justament la setmana passada va fer cinc anys de la creació d’aquest àmbit territorial, que inclou l’Alt i el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, a excepció dels municipis del nord de la comarca, que es van voler mantenir a l’àmbit de la Catalunya Central.

Alquézar, que també és alcalde de Sant Martí de Tous, ha garantit que de forma “imminent” s’anunciarà l’obertura dels primers Serveis Territorials. En seran quatre, repartits a cadascuna de les capitals de comarca de la vegueria, i està previst que el vicepresident Puigneró els anunciï en un acte oficial el proper mes de març. Segons el delegat, abans que acabi l’any hauria de quedar embastada l’obertura de quatre Serveis Territorials més, que estarien en marxa el 2023.

El desplegament de les conselleries a la vegueria comportarà el nomenament dels respectius directors territorials, que seran càrrecs de nova creació, alhora que es preveuen centenars de treballadors per operar des de les noves oficines. Alquézar ha precisat, però, que no està prevista la creació de noves places, sinó que es redistribuiran treballadors que actualment hi ha a les delegacions d’Àmbit Metropolità, Comarques Centrals i Camp de Tarragona.

D’altra banda, Alquézar ha avançat la intenció de crear un Institut de Desenvolupament de les Comarques Penedesenques amb la intenció d’impulsar l’economia d’aquest territori. L’objectiu és seguir el model instaurat a zones com les Terres de l’Ebre “i generar nous espais d’oportunitat”. Ha assegurat que la intenció és “atraure iniciatives que dinamitzin l’economia amb afectació directe al mercat de treball però de forma equilibrada amb el paisatge”.

Finalment, el delegat s’ha mostrat partidari d’estudiar la creació de regions pròpies de Salut, Emergències i també dels Mossos d’Esquadra. Alquézar considera que durant aquesta legislatura es podrà “avançar per establir les bases” d’un desplegament territorial d’aquests serveis bàsics “que singularitzin el Penedès com a vegueria”.

Gemma Sánchez / ACN

2 COMENTARIS

 1. 1. ciutat / poble: ajuntament
  2. Conca dÓdena :mancomunitat de la Conca
  3. Comarca: Consell comarcal
  4. Vegueria: algun organ dels que surt a aquesta notícia
  5. Província: diputació
  6. Comunitat: Generalitat
  7. Estat: govern

  Ens prenen el pèl, nois i noies…quants polítics, pseudo-polítics, xupòpters, i altres espècies sense professió coneguda viuen de tot això? Ja n’hi ha prou.

FER UN COMENTARI

*