Inici Societat La Generalitat presenta a l’Anoia un pla per millorar camins

La Generalitat presenta a l’Anoia un pla per millorar camins

COMPARTIR

En un camí proper a l’àrea de servei de la Panadella i al peu de l’antiga N-II, els consellers d’Agricultura, Meritxell Serret; Governació, Meritxell Borràs; i Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, han presentat aquest divendres un pla valorat en 29,5 milions d’euros dirigit a subvencionar els projectes de millora de camins que presentin ajuntaments i consells comarcals.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, va posar en valor l’esforç conjunt de les tres conselleries i va recordar que la millora de camins és una constant en les peticions que fa el món local. Borràs afegeix que aquesta necessitat es dona normalment “en municipis d’una gran extensió, però amb pocs recursos”, el que feia imprescindible el suport del govern.

Aquests vials són “una estructura fonamental que contribueix a assentar l’activitat econòmica i gent al territori” per a la titular d’Agricultura, Meritxell Serret.

Per la seva banda, el conseller Josep Rull va reivindicar que el pla de camins “és una aposta estratègica de país” i assegurava que aquests camins tenen un nivell ’’retorn econòmic i social extraordinari’’.

“Necessitem els camins”

L’alcalde de Montmaneu, Àngel Ferrer, va agrair el recolzament de les administracions, especialment a “un poble petit com el nostre, on no tenim cap ingres fort directe i qualsevol ajut es molt important”. Ferrer ha explicat que a Montmaneu “vivim de l’agricultura i la ramaderia i són molt importants els camins, els necessitem”, ha conclòs.

LES FRASES

És un pas important per a l’equilibri territorial i la cohesió econòmica, social i ambiental del país
Meritxell Serret
CONSELLERA D’AGRICULTURA
És una inversió molt important perquè incideix en la capacitat de transformació dels municipis
Josep Rull
CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT
Un màxim de 50.000 euros per cada ens

Els ens locals i comarcals de comarques de muntanya, els de menys de 5.000 habitants i les capitals de comarca de menys de 20.000 habitants podran sol·licitar subvencions per un import màxim de 50.000 euros per a la millora i condicionament d’un o més camins del municipi o comarca, sempre que siguin vials d’ús i titularitat pública, preferentment en un entorn no urbà i aptes per al trànsit rodat motoritzat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*