Inici Societat La Generalitat licita la redacció del projecte per soterrar el pas a...

La Generalitat licita la redacció del projecte per soterrar el pas a nivell d’Igualada

COMPARTIR

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, ha anunciat que el Govern ha licitat aquest dimarts la redacció del projecte constructiu per poder suprimir el pas a nivell de la línia d’FGC a la ciutat d’Igualada. El projecte s’ha licitat per un import de 582.000 euros i té un termini màxim de redacció de 12 mesos. Fernàndez ha avançat que la inversió global de l’actuació serà de 31 MEUR i contempla la construcció d’una nova estació de tren a Igualada, que serà soterrada, així com també la creació d’un espai intermodal on confluiran la línia de ferrocarrils, d’autobusos i també de taxis i bicicletes. A més, es farà un nou aparcament soterrat per a 325 vehicles. El conseller creu que en el termini d’un any i mig podrien començar les obres.

El conseller Juli Fernàndez, acompanyat pel president d’FGC, Toni Segarra, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha visitat aquest dimarts l’estació de ferrocarrils d’Igualada des d’on ha anunciat la licitació dels projectes constructius d’obra civil i d’arquitectura que permetran dur a terme la supressió del pas a nivell i la urbanització del traçat fins a l’estació terminal. Fernàndez ha destacat el compromís del Govern amb la ciutat: «D’aquí a 12 mesos tindrem el projecte constructiu i tindrem la capacitat de tirar endavant les obres».

L’objectiu de l’actuació, amb una inversió global de 31 MEUR, és eliminar l’actual pas a nivell que hi ha a l’avinguda Montserrat i, a partir d’aquest punt, realitzar la integració urbana del pas del ferrocarril fins a la nova estació d’Igualada, que serà soterrada i s’ampliarà. L’estudi informatiu planteja la construcció d’un espai intermodal com apunt generador de mobilitat on confluirien la línia de ferrocarrils, diferents línies d’autobusos, taxis, bicicletes i altres serveis de micromobilitat.

L’actuació també inclou la recuperació de l’espai urbà en superfície. En aquest sentit, es donarà continuïtat al passeig de Mossèn Jacint Verdaguer i s’endreçarà l’entorn. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat que s’alliberarà un espai de gairebé 5.000 metres quadrats que es podrà convertir en un «gran parc» per a la ciutat.

Alba Vergés: “Després d’anys de promeses, per fi el govern d’ERC ho fa possible”

Per la seva banda, l’alcaldable Alba Vergés ha celebrat l’anunci i ha volgut remarcar que es tracta d’”una reivindicació històrica dels igualadins i igualadines”, que no només tindrà efectes positius sobre la seguretat dels vianants i la comoditat a l’hora d’agafar el transport públic, sinó que també permetrà impulsar una “transformació integral” del Barri del Sant Crist, que actualment es troba “fraccionat” a causa de la via del tren. També ha explicat que “després d’anys de moltes promeses i anuncis, per fi ho fem possible amb el Govern d’Esquerra Republicana”.

Mar Martí / ACN – Redacció

4 COMENTARIS

  1. Per, d’ aquí a 5 anys, inaugurar una estació amb un tren que et porta Barcelona (60km!) en 2 hores, 25 parades i un trasbord. Al.lucino de que es encara es facin fotos.

FER UN COMENTARI

*