Inici Destacats La Generalitat té a l’agenda -sense pressupost- el desdoblament de la B-224

La Generalitat té a l’agenda -sense pressupost- el desdoblament de la B-224

COMPARTIR

En plena crisi, Masquefa ha aconseguit captar més de 110 milions d’euros d’inversió privada. Així ho explicava ahir l’alcalde Xavier Boquete, que va acompanyar al conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en una visita per algunes d’aquestes recents implantacions empresarials.

Però el batlle masquefí assegura que tenir un bon accés a l’autovia A-2 “és vital per continuar sent competitius”. La via que actualment comunica el municipi amb Martorell és la B-224, una carretera local que suporta 20.000 vehicles diaris amb una elevada sinistralitat. El conseller Baiget considera que el desdoblament de la B-224 “està a l’agenda” del govern i que “és de les obres prioritàries per quan es pugui dur a terme”, és a dir, quan hi hagi disponibilitat pressupostària per part de l’executiu català. El titular d’Empresa ha afegit que, de moment, el Departament de Territori i Sostenibilitat “treballa en la redacció del projecte”.

Una altra de les infraestructures que reclama Masquefa és el Quart Cinturó. En aquest cas, el conseller reivindica que “és una infraestructura prioritària que s’hauria de reflectir en els pressupostos de l’estat”.

Les comunicacions són clau per a algunes de les empreses que han aterrat a Masquefa. La darrera, una planta logística de 63.000 metres quadrats que el grup Carreras està construint a la zona de Can Bonastre. Al mateix municipi es va implantar l’any 2009 la plataforma logística i la seu social a Espanya de la cadena de supermercats ALDI. Conseller i alcalde van visitar ahir també l’empresa Gruas Sant Jordi, una empresa de tractament i descontaminació de vehicles.

L’alcalde de Masquefa, reconeix que en aquest període “hem pogut ser mes proactius i la necessitat ens ha fet anar a buscar inversions”. Després de créixer en població durant la passada dècada, “ara ens podem dedicar a cohesionar mes el poble fent que la gent pugui treballar i viure a casa seva”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*