Inici Destacats La Generalitat ja ha pagat 130.000 euros per llogar un local a...

La Generalitat ja ha pagat 130.000 euros per llogar un local a Igualada sense fer-lo servir

COMPARTIR

La Generalitat de Catalunya va adjudicar, a través d’un concurs públic, el lloguer de la planta baixa de l’edifici Cíclope del Passeig Verdaguer d’Igualada per tal que aquest espai acollís la seu del Servei d’Ocupació de Catalunya, actualment a Vilanova del Camí. De moment, la Generalitat ja s’ha gastat 130.000 euros en el lloguer que paga cada mes, des de fa dos anys, sense haver fet servir l’edifici.

El grup municipal Igualada Som-hi va portar al Parlament de Catalunya una resolució per aconseguir que s’iniciïn les obres de les noves oficines del SOC, que ha quedat aprovada. Els grups parlamentaris van debatre la qüestió a la Comissió del Departament d’Afers Socials i Treball i van validar la demanda d’Igualada Som-hi amb el vot favorable.

El regidor portaveu d’Igualada Som-hi, Jordi Cuadras, celebra que la pressió que va fer Igualada Som-hi hagi pogut tenir un pronunciament del Parlament: “Vam entrar la petició al mes de desembre i finalment, ara s’ha pogut debatre i votar. Demanem al govern de la Generalitat i al conseller Chakir El Homrani que compleixi aquesta votació i posi en marxa, urgentment, les obres de les noves oficines del SOC. La comarca necessita aquestes noves dependències, ja que les de Vilanova del Camí es troben sense espai i afecten el servei i la dignitat dels usuaris i dels propis treballadors”.

Igualada Som-hi lamenta que aquest sigui un exemple més “el govern de la Generalitat no governa”. Cuadras pregunta “què hauríem pogut fer a Igualada i a l’Anoia si els 130.000 euros que el SOC ha destinat a pagar el lloguer d’un edifici buit s’haguéssin destinat a polítiques actives d’ocupació? Quanta gent se n’hagués pogut beneficiar? És una falta de respecte absoluta a tota la gent que té dificultats per a trobar una feina al nostre territori i per això ho vam denunciar al seu moment i estem pressionant perquè se solucioni”. La Generalitat està pagant 4.719 euros cada mes, des del març del 2018, pel lloguer de la planta baixa sense haver-la fet servir.

Per Igualada Som-hi (PSC – Comuns – Igualada Oberta), la ubicació de les oficines del SOC a l’edifici Cíclope del Passeig Verdaguer on abans hi havia Mobles la Fàbrica, serien un element afegit al revulsiu que ha de viure aquella zona els propers anys. Jordi Cuadras ha obert la mirada i ha explicat que “dins el nostre model de ciutat, creiem que la zona de la Masuca-Passeig pot esdevenir un futur punt de centralitat. Les oficines del SOC són un element més que, al costat del Mercat, els Jutjats, l’Hospital de Dia Sant Jordi, el residencial ViuB, el futur campus i residència universitària a l’antic Hospital i la projectada connexió de la Ronda Sud al Rec, faran consolidar tota una zona de serveis. Recordem que preveient tot això, al programa electoral d’Igualada Som-hi ja ens vam avançar amb la proposta d’instal·lar unes rampes mecàniques al primer tram del carrer Lleida per facilitar la mobilitat a peu amb el nord de la ciutat davant la necessitat que moltes ciutadanes i ciutadans tindran d’accedir-hi fàcilment”.

7 COMENTARIS

  1. Haber que yo lo entienda,que no me perdonan el pago de ningún tipo, contribución, hacienda,etc. y estos listos de cuidado, pagan un dineral por algo que no se va a utilizar!!!!!.Que me digan como se llama el cursillo o carrera que han realizado.

    • Ufff com els de Madrid gaudeixen del que han votat!!
      A mi personalment la gent amb pensament únic i simplista m’aburreixen molt, seeeeempre el mateix discurs!!
      Votem el que ens dona la gana…..com tu, no?

  2. Els mateixos que van confinar la comarca el mes de Març sense tenir competencies per fer-ho i deixar la sanitat i hospitals amb pressupost zero. Els mateixos que van malversar milions per fer el ridicul mes espantós d’un octubre nefast i van acabar fugint o entre reixes. I aquests son els mateixos que ara demostren ser uns inutils en una crisis sanitaria. Tota la conspiració del mal anomenat “procés” es un assalt premeditat a la caixa del herari public per satisfer-se ells mateixos i els afins.

FER UN COMENTARI

*