Inici Societat La Generalitat invertirà cinc milions d’euros dels fons europeus en millores a...

La Generalitat invertirà cinc milions d’euros dels fons europeus en millores a centres educatius de l’Anoia

COMPARTIR

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha anunciat aquest dijous que la Generalitat de Catalunya invertirà a la comarca de l’Anoia 5 milions d’euros dels fons europeus Next Generation EU, per fer actuacions de reforma en centres escolars i d’assistència primària. Les obres hauran d’estar finalitzades el desembre del 2023. “L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar els espais des dels quals l’administració presta els seus serveis” i, en el cas de les escoles, “estalviar energia i dotar l’alumnat d’uns equipaments confortables i de qualitat que els facin més fàcil l’aprenentatge”, ha subratllat el conseller.

Giró ha fet aquestes declaracions durant una visita a Igualada, on ha signat el llibre d’honor i ha mantingut una reunió amb l’alcalde, Marc Castells. En una atenció als mitjans de comunicació, ha explicat que el Govern farà obres d’ampliació en tres centres educatius d’Igualada, a les quals es destinarà un milió d’euros. “Una inversió necessària” que, segons ha dit, respon a les demandes de l’alcalde del municipi. “L’obligació dels governs és escoltar i intentar ser útils a la ciutadania”, ha afirmat. En aquest sentit, ha assegurat que “el Govern ha trobat en el paraigua dels fons React la manera de cobrir les necessitats que plantejava Igualada en benefici dels nois i noies de la ciutat”.

Entre els projectes més destacats hi ha l’ampliació de l’Escola-institut Castell d’Òdena, que té un cost previst de 3,1 milions d’euros. També es faran obres de rehabilitació als centres d’assistència primària de Sitges i Vilanova del Camí i a 21 instituts i escoles de la vegueria, que inclouen actuacions adreçades a reduir el consum energètic dels centres, com ara la millora dels tancaments o dels sistemes de calefacció i il·luminació.

Detall actuacions a l’Anoia

Rehab. Institut Pere Vives i Vich (Igualada). Actuacions en calefacció, ventilació i i·luminació

224.000,00

Rehabilitació Escola Ramon Castelltort (Igualada). Actuacions en envolupant (cobertes)

56.000,00

Rehabilitació Institut Joan Mercader (Igualada). Actuacions en envolupant, sist calefacció i il·luminació

568.401,68

Ampliació de l’Escola Castell d’Òdena

3.136.639,30

Rehabilitació Institut Escola Castell d’Òdena. Actuacions en envolupant.

171.100,29

Rehabilitació Institut – Escola Piera (Piera). Actuacions en envolupant, sistema calefacció i il·luminació

227.360,06

Rehabilitació Institut Montbui. Actuacions en envolupant, calefacció

336.000,00

Rehabilitació Escola Joan Maragall (Vilanova del Camí). Actuacions en envolupant (cobertes)

56.000,00

Centre d’atenció primària Vilanova del Camí

275.100,00

FER UN COMENTARI

*