Inici Societat La Generalitat enllestirà al juny un primer document del Pla Director de...

La Generalitat enllestirà al juny un primer document del Pla Director de l’aeròdrom que va prometre per primer cop fa deu anys

COMPARTIR

L’acte inaugural del certament d’aeronàutica esportiva Aerosport, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a l’aeròdrom Igualada-Òdena acostuma a anar acompanyat d’algun anunci sobre la infraestructura per part de la Generalitat, que forma part del consorci de gestió de l’aeròdrom, format pels ajuntaments d’Igualada i Òdena.

Aquesta 27a edició no ha estat una excepció i Isidre Gavín, secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, ha assegurat que “al juny estarà completat el document d’avanç de planejament”, el que serà “la base sobre la qual es redactarà el conjunt del Pla director”. Gavín ha explicat que després es continuarà “treballant colze a colze amb el Consorci i els ajuntaments per definir les condicions que ha de tenir l’aeròdrom”.

El secretari no dona una data per a la redacció definitiva del pla, donat que “són tramitacions llargues perquè son relativament complexes”, però considera que aquest primer document que es completarà d’aquí a un mes i mig demostra que “no hem badat i estem treballant sobre el tema”.

Una dècada esperant el Pla Director

Es dona la circumstància que la finalització d’aquest pla -que ha de donar seguretat jurídica a les empreses que hi ha a la zona i ha de permetre la instal·lació de noves empreses a l’entorn de l’aeròdrom- es va anunciar per primer cop fa deu anys i ja es preveia que es pogués completar durant el segon trimestre de 2010. En aquell moment, el pla urbanístic anava vinculat al projecte d’aeroport corporatiu de Catalunya, que finalment va quedar en un calaix.

El llavors secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, va prometre l’inici imminent de la redacció del pla a les inauguracions de la fira Aerosport dels anys 2011, 2015 i 2017. Tot i que el pla urbanístic de la zona encara no és una realitat si que es van completar, l’any 2018, unes obres valorades en 250.000 euros per ajustar l’aeròdrom a la normativa sobre seguretat operacional d’aeròdroms d’ús restringit.

FER UN COMENTARI

*