Inici Cultura La Generalitat commemorarà el centenari del naixement d’Antoni Maria Badia i Margarit

La Generalitat commemorarà el centenari del naixement d’Antoni Maria Badia i Margarit

COMPARTIR

El Govern ha acordat quins seran els esdeveniments i les personalitats que seran objecte de commemoració per part de la Generalitat de Catalunya el pròxim any 2020. L’objectiu és posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria d’esdeveniments i personalitats històriques, artístiques, científiques o culturals, que han deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels catalans.

La proposta ha estat elaborada per la Comissió de Commemoracions, l’òrgan col·legiat encarregat d’impulsar i proposar els esdeveniments i personalitats que han de ser objecte de commemoració per part de la Generalitat.

Entre les commemoracions hi ha els 100 anys del naixement d’Antoni Maria Badia i Margarit, filòleg i lingüista, uns actes que prepararan els Departaments de Cultura i d’Empresa i Coneixement.

Badia i Margarit va néixer a Barcelona el 1920 i va morir el 2014 també a la capital catalana, tot i que va passar llargues temporades a Igualada.

Es llicencià en filologia romànica per la Universitat de Barcelona el juny de 1943. Encetà els seus treballs d’investigador amb un estudi de morfologia històrica que constituí la seva tesi doctoral quatre anys després. Posteriorment esdevingué catedràtic de Gramàtica Històrica de la Llengua Espanyola i, el 1987, de Llengua Catalana i rector de la Universitat de Barcelona del 1978 al 1986.

Al llarg de tota la seva vida va desenvolupar una intensa activitat investigadora i docent.

El nou institut públic d’Igualada, que va començar classes a l’escola Gabriel Castellà l’any 2015, va ser batejat amb el seu nom.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*