Inici Societat La Generalitat anuncia l’ampliació del pla de reactivació econòmica i social per...

La Generalitat anuncia l’ampliació del pla de reactivació econòmica i social per a la Conca d’Òdena

COMPARTIR

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha anunciat aquest dimecres des d’Igualada una línia de subvencions addicionals per als territoris que han patit un confinament perimetral durant la crisi del coronavirus. En concret, els ajuts es destinaran a la Conca d’Òdena i al Segrià amb l’objectiu de reforçar les polítiques d’ocupació i de desenvolupament econòmic. Tot i això, el Homrani no ha quantificat la xifra d’aquests ajuts, ja que, segons ha dit, “encara s’ha de tancar”, però ha assegurat que seran “importants”. El pla preveu mesures dirigides a donar suport als treballadors que s’han vist afectats econòmicament i als col·lectius de risc; als autònoms i petites empreses; i a les administracions locals.

Chakir el Homrani ha dit que, en la situació actual, “cal un nou impuls als ens locals que es puguin veure afectats per nous confinaments o que ja hagin patit situacions excepcionals, com és el cas de la Conca d’Òdena i el Segrià”. La idea del nou pla –del qual no se n’ha concretat el pressupost- és reforçar els mecanismes de disseny de les estratègies de desenvolupament econòmica i social.

Aquesta línia de subvenció serà un reforç del Pla de reactivació econòmica en l’àmbit del treball i de l’ocupació previst al Decret Llei 16/2020, de 5 de maig, de mesures urgents complementàries en matèria de transparència, ajuts de caràcter social, contractació i mobilitat per fer front a la covid-19.

El pla preveu un conjunt de mesures que estan dirigides a donar suport a les persones treballadores que s’han vist afectades econòmicament i als col·lectius en major situació de risc; a les persones treballadores autònomes i a les petites empreses perquè reprenguin l’activitat i mantinguin la capacitat productiva i els llocs de treball, i a les administracions locals perquè planifiquin estratègicament la reactivació econòmica a partir de l’anàlisi de les necessitats del seu territori i de la concertació social i territorial.

Segons la Generalitat, en la convocatòria actual de la mesura ‘Plans de reactivació socioeconòmica en l’àmbit de l’ocupació’, els ens locals poden contractar nou personal tècnic o poden contractar un servei extern. Aquest nou programa que s’ha anunciat aquest dimecres anirà dirigit a ens locals afectats per confinaments que necessitin més personal (nou o dedicació exclusiva de l’ens) o que els hi calgui un nou servei extern per impulsar la reactivació del territori.

Mar Martí / ACN

4 COMENTARIS

  1. S’apropen eleccions i aquests paràsits son especialistes en mentir i enganyar al ramat per ells continuar vivint amb l’esquena dreta. Incrementant l’impost de succesions i l’endemà elevar-se els seus salaris de forma colossal i indecent.

FER UN COMENTARI

*