Inici Societat Les gegantes de Copons, contra el càncer de mama

Les gegantes de Copons, contra el càncer de mama

COMPARTIR

El passat diumenge la Colla dels Geganters i Grallers de Copons va portar les dues gegantes de Copons a una trobada gegantera inèdita fins ara, exclusivament per a gegantes. La trobada va tenir lloc a l’avinguda Reina Maria Cristina de Barcelona per ajudar a recaptar fons per la lluita contra el càncer de mama. “Les Gegantes amb tu” és una iniciativa de la Colla Gegantera de Sant Pere de Vilamajor, què durant tot aquest any ha organitzat diverses activitats amb aquesta finalitat. El 90% dels fons aconseguits es donaran a l’Institut Oncològic de la Vall d’Hebron de Barcelona, per a l’estudi de les alteracions moleculars del càncer de mama, i el 10% restant a Oncovallès, una entitat que dóna suport a pacients amb càncer i als seus familiars.

Després de molts anys, la geganta sènior coponenca de 37 anys, la Roseta, va tornar a sortir de la vila, i aquesta vegada per anar més lluny que mai. La Roseta va ser construïda pels veïns i veïnes de Copons, vesteix com una pubilla catalana i és molt apreciada pels seus vilatans. La va acompanyar la jove geganta Raimunda, construïda l’any 2005 per un reconegut taller geganter de Solsona, i què està inspirada en una dona que va viure al Copons de principis del segle XVIII.

En aquesta gran trobada de gegantes, van assistir-hi més de cent colles de tota Catalunya amb vora de dos-centes figures femenines entre gegantes i gegantones, les quals van ballar totes a l’hora un ball que van aprendre el mateix matí i amb música especialment ideada per l’ocasió i interpretada pels mateixos músics de les colles assistents.

Aquest esdeveniment va ser la cloenda del projecte “Les gegantes amb tu”, i va comptar amb la presència de la consellera de la presidència, Neus Munté, què va veure l’acte com una crida a la unitat de tots contra el càncer de mama i per enviar el missatge a les dones que el pateixen, que mai estaran soles. També va agrair la gran mobilització de tanta gent d’arreu per donar suport a aquest projecte solidari, tot destacant la solidaritat que sempre demostra la gent del nostre país.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*