Inici Destacats Els geganters i grallers de Calaf celebren els seus 25 anys

Els geganters i grallers de Calaf celebren els seus 25 anys

COMPARTIR

L’any 1994 es va celebrar el bateig del Jaume i la Calamanda, els gegants de Calaf, a la plaça Gran davant l’expectativa de molts calafins i calafines. Vint-i-cinc anys després, els geganters i grallers de Calaf han volgut celebrar l’aniversari amb una gran festa on els han acompanyat moltes de les colles amb qui han compartit cercaviles els darrers anys com Balsareny, Copons, Els Prats de Rei, Manresa, Montmajor, Navarcles, Ossó de Sió, Rubí El Pinar, Sant Joan de Vilatorrada i Torà.

El dissabte 27 de juliol, malgrat les males previsions meteorològiques, les deu colles convidades més l’amfitriona van plantar els seus gegants al passeig Santa Calamanda per iniciar una lluida cercavila on hi van participar gairebé unes 400 persones entre portadors i músics.

En acabar el recorregut pel centre del municipi, totes les colles es van trobar a la plaça Barcelona 92, decorada especialment per l’ocasió i on es va poder gaudir de ben aprop de tots els gegants.

Elisabet Carnicé, presentadora de diferents programes culturals de televisió, va ser la conductora de l’acte de la plaça, on es va donar un obsequi recordatori a totes les colles i es va retre un emotiu homenatge a la família Casserras, del taller de construcció i reparació de gegants Casserras de Solsona. En l’homenatge, es va recordar el Manel, impulsor del taller i creador de molts dels gegants de tot Catalunya – alguns presents a la trobada – i també del seu fill, Manelet, qui va continuar la tasca i qui la va traspassar a les seves filles Sessa i Meme, qui actualment representen la tercera generació familiar del taller.

Ramon Montaner, actual president de la colla, es va mostrar molt agraït pel suport que sempre havien tingut per part de la ciutadania i dels diferents consistoris al llarg dels vint-i-cinc anys i va assegurar que actualment la colla gegantera i grallera es trobava en una de les seves millors èpoques, ja que hi havia un grup ampli, divers i molt ben avingut per tirar endavant la fal·lera gegantera.

Finalment, Jordi Badia, alcalde de Calaf, va tancar l’acte assegurant el respecte i admiració per la tasca feta durant els anys per la colla gegantera i grallera de Calaf, destacant que la cultura popular no es pot menystenir, ja que realitza una tasca divulgativa, social i patrimonial molt important.

En acabar l’acte, totes les colles van poder gaudir d’un sopar de germanor.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*