Inici Llibres Galeria negra

Galeria negra

COMPARTIR

[Img #4387]Ja està en marxa la vuitena edició del BCNegra, la trobada anual d’autors, editors i públic lector aficionat al gènere de la novel.la negra. Des de l’1 de febrer i fins el dia 9, més de seixanta activitats en el programa d’aquest certamen que any rere any consolida la seva trajectòria, enguany reforçada amb la primera edició del festival de novel.la negra exclusivament editada en llengua catalana, el ‘Tiana negra’, que s’ha celebrat a finals de gener amb un remarcable èxit. És per això que ens ha motivat presentar-vos una selecció de novetats editorials del gènere. Ho hem anomenat: ‘Galeria negra’, una guia per a tots els que teniu inquietuds literàries ‘en negre’.

SI QUAN ET DONEN PER MORT UN DIA TORNES de Llort
Un que se’n va sense motius i que torna catorze anys i mig després amb el compromís que ningú pregunti res. Una novel.la sobre la Barcelona dels menjadors familiars i de les habitacions dels germans petits. (La Magrana, 2012)

SOCIETAT NEGRA d’Andreu Martín
Premi Carvalho 2010 i un dels autors més prolífics de  casa nostra, Martín s’imbueix en la seva nova novel.la en les tortuositats de la tríades, o màfia xinesa, un tema d’actualitat que encara no ha estat gaire explotat en la literatura. (La Magrana, 2012)

PEORES MANERAS DE MORIR de Francisco González Ledesma
El guanyador del premi Premi Carvalho enfronta en la seva nova novel.la el detectiu Méndez a un cas de tràfic internacional de dones. Com a rerefons, una Barcelona en crisi que perd poc a poc la seva identitat.

LA MARCA DEL MERIDIANO de Lorenzo Silva (Premi Planeta 2013)
La novel.la més madura i completa de la sèrie protagonitzada pels inspectors Bevilacqua i Chamorro, creats per Lorenzo Silva. En aquest nou cas, premiat amb el Planeta 2013, arrenca amb l’assassinat Robles, un guardia civil retirat que apareix penjat d’un pont. Aquest fet portarà a la parella d’investigadors a Catalunya per resoldre un cas que esquitxa a la pròpia policia i malgrat algunes discrepàncies hauran de col.laborar amb els Mossos d’Esquadra. (Planeta, 2013)

LOS TERRORISTAS de Maj Sjöwall (Premi Carvalho 2013)
Enguany la BCNegra reconeix amb el VIIIè Premi Carvalho l’aportació fonamental al gènere de l’autora sueca Maj Sjöwall, qui va crear juntament amb el seu marit Per Wahlöö una saga de deu novel.les que tenen com a protagonista Martin Beck. En aquest nou cas, on se li encomana al comissari Beck coordinar les tasques de protecció d’un senador nord-americà durant una visita oficial a Estocolm. Pressions polítiques, assetjament dels mitjans i la constant amenaça d’un atemptat terrorista posarà en línia de foc al seu protagonista. (RBA, 2013)

NADIE QUIERE SABER d’Alicia Giménez Bartlett
Novè lliurament de la saga protagonitzada per la inspectora Petra Delicado, destinada a Barcelona i que en aquest cop haurà de viatjar fins a Roma on s’enfrontarà a un cas d’assassinat en tèrboles circumstàncies que es reobre cinc anys després. La investigació i l’entorn de la Ciutat Eterna ens ajudarà a submergir-nos en una intensa intriga. (Destino, 2013)

EL PAÍS DELS CREPUSCLES de Sebastià Bennassar
La Vall de Bohí serveix d’escenari per la nova proposta literària del periodista i escriptor mallorquí Sebastià Bennassar, amb el títol més nou del gènere de la novel.la negra catalana. En aquest nou cas pel comissari Jaume Fuster, amb l’aparició d’un cadàver amb les primeres nevades. Un assassí que va deixant cadàvers torturats i martiritzats a les esglésies que són Patrimoni de la Humanitat. Una novel.la que ens trasllada fins a un dels paratges més bells dels Països Catalans, amb un ambient d’intensa gelor nòrdica passada pel sedàs mediterrani i la violència americana. (Editorial Alrevés. Col.lecció ‘Crims.cat’, 2013)

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*