Inici Destacats Fusió del CF Vilanova i el CE Anoia, que vestiran una única...

Fusió del CF Vilanova i el CE Anoia, que vestiran una única samarreta la pròxima temporada

COMPARTIR

El Club Futbol Vilanova i el Club Esportiu Anoia han decidit unificar-se. La tercera diuen és la bona. Es va intentar el 2010 i novament l’any 2013, però en ambdues ocasions la fusió no va acabar de quallar per diferents motius. Aquest dijous, els dos clubs van convocar les famílies al centre cívic del barri La Pau per presentar el nou projecte esportiu i la resposta, explica Toni Maturana, ha estat molt positiva.

Semblava impossible, però finalment els presidents els dos clubs, Carles Fernández, del CF Vilanova i Toni maturana, del CE Anoia, han anunciat que la pròxima temporada, tots els jugadors de futbol vestiran la samarreta del CF Vilanova. Es tanca així una llarga etapa de negociacions que s’han allargat més d’una dècada sense arribar a cap acord important.

Ha estat en aquests darrers mesos, amb la junta directiva que presideix Toni Maturana, que s’ha arribat al consens i s’ha planificat la unificació dels dos clubs. Fernández admet que “la decisió ha estat més fàcil  del que s’imaginaven” perquè hi ha hagut molt bona entesa entre les dues directives i es mostra molt satisfet de poder fer realitat les aspiracions de fusió dels dos clubs.

Maturana i Fernández coincideixen en destacar el procés negociador: “ha estat més fàcil del que ens pensàvem”.

Maturana assegura que des que es va crear el CE Anoia, s’ha treballat per superar la divisió dels clubs, però també és conscient que “les circumstàncies no eren les més adequades”. El president de l’Anoia creu que la situació va fer un gir important en aquesta temporada: el CF Vilanova ha fet una progressió molt important, amb una junta i un equip jove i amb molta energia,  mentre que el CE Anoia anava perdent empenta i algunes famílies ja havien plantejat l’opció de canviar de club.

Per això, diu Maturana, “era el moment idoni per tornar a posar sobre la taula la possibilitat d’unificació sense parlar de samarretes ni d’escuts, només pensant en el futbol i en les famílies, i arribar a un acord, ha estat fàcil”.

Maturana ha volgut agrair i reconèixer la tasca i la implicació de Jaime Barea, president del CE Anoia fins al passat mes de febrer, així com el de la resta de presidents i juntes directives anteriors com la de Marcel·lí Nieto, que han fet gran al club i han assegurat la continuïtat del futbol base al municipi.

Agraïment a Jaime Barea i als presidents i juntes anteriors que han assegurat la continuïtat del futbol al municipi

El president de l’Anoia ha destacat la implicació de Jaime Barea que en els últims quatre anys “s’hi ha deixat la pell i, pràcticament la salut”. Per això, diu Maturana, als equips directius “se’ls hi deu un agraïment etern”.

Maturana i Fernández també han confirmat a Ràdio Nova que el club de futbol inclusiu, fina ara vinculat al CE Anoia, quedarà inclòs en la unificació. L’equip, que s’ha constituït com a associació seguint la normativa vigent, ha d’estar vinculat a un club i a la Federació Catalana de Futbol per competir. Els dos presidents coincideixen en destacar la tasca que ha fet Raúl Martos i estan molt orgullosos que el nou projecte esportiu abraci també l’equip inclusiu.

Toni Maturana i Carles Fernández, han volgut traslladar al municipi un missatge clar i contundent: “cal que la ciutadania es faci seu aquest projecte esportiu que tant ha costat assolir”. Asseguren que la fusió s’ha plantejat amb l’objectiu de millorar les condicions del futbol a Vilanova del Camí i en aquest sentit han demanat la implicació de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, a qui han allargat la mà per treballar plegats.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*