Inici Destacats Els francesos La Tournoyante sorprenen els escolars d’Igualada amb el seu espectacle...

Els francesos La Tournoyante sorprenen els escolars d’Igualada amb el seu espectacle de circ acrobàtic

COMPARTIR
Un instant de l'espectacle 'No/More' davant l'atenta mirada d'escolars d'Igualada, aquest divendres al matí.

Quatre acròbates equipats amb unes senzilles escales de fusta exploren la precarietat de l’equilibri i la necessitat d’estar junts al muntatge ‘No/More’, de la companyia francesa La Tournoyante. L’espectacle s’ha estrenat a Catalunya aquest divendres en el marc de la 29a edició de La Mostra d’Igualada, una funció que ha rebut la visita de centenars d’escolars i que s’ha hagut de traslladar a un poliesportiu a causa de la pluja. Per La Tournoyante, l’ escala –ja sigui social, jeràrquica o de valors- és simbòlicament al cor de la nostra vida quotidiana. Així, al llarg de l’espectacle els acròbates pugen, cauen, s’aixequen, es propulsen, es desplomen, es trepitgen o s’ajuden mútuament a partir d’aquest element. L’espectacle de La Tournoyante és una de les onze propostes de circ que es podran veure enguany a La Mostra d’Igualada.

‘No/More’ és una coreografia acrobàtica de cossos i objectes en què els quatre actors protagonistes del muntatge mostren les “nostres contradiccions i revelen l’impacte de l’individu en el grup”. Segons informa la mateixa companyia, els actors “encarnen una petita societat, com la nostra, on esclaten els límits del ‘sempre més'”.

Els alumnes dels centres educatius d’Igualada han estat els primers espectadors de La Mostra amb les funcions escolars d’aquest dijous i divendres. En total uns 3.900 alumnes de 18 escoles i Instituts assistiran a 28 funcions escolars.

La Mostra més familiar

Si la pluja no ho impedeix, aquest dissabte i diumenge els organitzadors de La Mostra esperen una gran afluència de públic familiar d’arreu de Catalunya. Durant el cap de setmana es podran veure un total de 60 funcions de tots els gèneres, formats i per a totes les edats. D’entre la programació, destaquen sis estrenes absolutes: ‘Red Wine Cabaret’, de Sidral Brass Band; ‘Adéu Peter Pan’, de Festuc Teatre; ‘Les Clinck’, de les Bianchis; ‘Patufet & El Fandango’, de Espai Laminal; ‘Laika’, de Cia. Xirriquiteula Teatre; i ‘Els viatges d’en Fialiaci’, de El dit al nas.

Dues cloendes simultànies

El diumenge a les set de la tarda dues actuacions simultànies posaran el punt i final a La Mostra. A la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc l’espectacle d’animació ‘Ets especial’ de Landry el Rumbero. Paral·lelament, l’espai de l’Escorxador acollirà la proposta musical del grup Balkan Paradise Orchestra per cloure La Mostra Jove.

Mar Martí / ACN

FER UN COMENTARI

*