Inici Societat Francesc Mauri apadrina l’estrena de la càmera d’El Temps de TV3 a...

Francesc Mauri apadrina l’estrena de la càmera d’El Temps de TV3 a Igualada

COMPARTIR

Igualada estrena, aquest dimecres, una nova càmera paisatgística a l’edifici de l’Ajuntament, que permetrà oferir imatges en temps real de la ciutat als espais d’El Temps de Televisió de Catalunya. Estarà orientada principalment cap a Ponent, amb una perspectiva que permetrà veure la Plaça de l’Ajuntament, les teulades del nucli històric i la Tossa de Montbui. Aquest dimarts, 10 d’abril, n’han fet la presentació l’alcalde, Marc Castells, i el meteoròleg Francesc Mauri. Els han acompanyat -sota la pluja- el meteoròleg titular de l’Observatori de Pujalt i els integrants de la Xarxa d’Observadors Meteorològics a Igualada, Santa Margarida de Montbui i La Llacuna.

La instal·lació de la càmera s’ha fet gràcies a un conveni de col·laboració entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Ajuntament d’Igualada, que també n’ha facilitat l’emplaçament al mateix edifici consistorial. La nova càmera està controlada remotament i pot captar imatges a 360º del seu punt d’emplaçament, en alta definició (HD) i amb format panoràmic 16:9. Té una sortida de vídeo en streaming que es transporta, via xarxa, a les instal·lacions de Sant Joan Despí, on s’integra a la resta de les fonts de senyal per a la producció i emissió dels continguts. És precisament el transport d’aquest senyal el cost que ha d’assumir l’Ajuntament d’Igualada, de més de 700 euros mensuals.

Marc Castells ha afirmat que “accions com aquesta contribueixen a situar Igualada al mapa de capitals destacades del nostre país” i ha apuntat que “en el cas d’Igualada, la càmera d’El Temps no oferirà només una imatge paisatgística atractiva, que ho serà, sinó que permetrà mostrar una plaça molt viva, una plaça que bull d’activitat al llarg de tot l’any”. Francesc Mauri ha explicat que, en les càmeres de nova instal·lació com aquesta, TV3 ha buscat “una imatge que mostri alhora ciutat i cel, que no siguin ni del tot urbanes ni del meteorològiques i que les puguem fer servir tant de dia com de nit; la de la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada és un exemple perfecte d’això”. El meteoròleg ha afegit que la d’Igualada serà la darrera càmera que instal·li TV3, donada la necessitat d’ajustos per la reclamació de l’IVA que el Ministeri d’Hisenda fa a la corporació de mitjans públics.

42 càmeres arreu del país

Amb aquesta ja són 42 les càmeres que cada dia mostren imatges en directe des de diferents punts de Catalunya, repartides territorialment per cobrir gairebé totes les comarques. Les imatges captades apareixen cada dia en la informació meteorològica de TV3, al 3/24 i als mitjans digitals de la CCMA.

Les imatges proporcionades per les càmeres paisatgístiques de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals es poden consultar a través de la web www.ccma.cat/el-temps/cameres/totes.

PSC: “la culminació del fum que ven Marc Castells”

Les reaccions des de l’oposició municipal a la nova càmera de TV3 no s’han fet esperar. El grup municipal dels Socialistes d’Igualada l’ha rebuda amb ironia i, a través d’un comunicat, ha “celebrat saber, finalment, què volia dir l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, quan prometia posar “Igualada al mapa””.

El grup socialista demana al govern del PDECat que expliqui quin cost mensual tindrà aquesta càmera i sospita que “el que pot costar cada segon als igualadins pot arribar a ser molt exagerat, per això demanem que el govern posi les xifres sobre de la taula”.

També consideren que la càmera de TV3 “és la culminació del fum que ven Marc Castells per governar Igualada perquè corona una estratègia de comunicació i imatge sense fons destinada a augmentar l’orgull de la ciutat, enlloc de fer-ho a través de projectes a llarg termini que puguin situar la ciutat, realment, al mapa”.

El PSC recorda a Marc Castells que recuperi les promeses que feia a l’any 2011 sota el títol de posar “Igualada al mapa” o expliqui “perquè ha estat incapaç d’atraure ni una sola inversió industrial”. Els socialistes expliquen que “en 7 anys només ha portat quatre grans supermercats i un Burguer King, en molts casos a través de modificacions urbanístiques a mida, i no pas les inversions que tant prometia”. Per això, el socialistes troben “comprensible però censurable que Castells hagi de recórrer a pagar una càmera del temps de TV3 per dir que ha aconeguit posar Igualada al mapa”.

A falta d’un any per les eleccions municipals, el PSC qualifica el govern de Castells “d’amortitzat perquè, després de dos mandats, ha fallat en el que era el seu principal objectiu: portar inversions industrials a Igualada”.

FER UN COMENTARI

*