Inici Cinema «Four lions», a la Pantalla Oberta del Cineclub Ateneu

«Four lions», a la Pantalla Oberta del Cineclub Ateneu

COMPARTIR

[Img #3499]La primera proposta de l’any del CineClub Ateneu a la seva sessió Pantalla Oberta és «Four Lions» (Quatre lleons) de Chris Morris, un film anglès de 2010. La sessió serà aquest dijous 10 de gener a les 20:00 a la sala de socis de l’Ateneu Igualadí. Com és habitual, l’entrada serà gratuïta.

Durant 20 anys, el desconegut Chirs Morris, ha estat una força creativa i inspiradora a la ràdio i la televisió del seu país. Ha estat locutor, guionista, escriptor satíric, productor, i fins i tot actor. I ha treballat un estil de comèdia audaç, agosarada i innovadora. Four lions és el seu debut en el llargmetratge, encara que la seva primera incursió en el cinema va ser My wrongs 824-8249 & 117, que va obtenir un premi BAFTA al millor curtmetratge. Per Morris, l’èxit a la televisió britànica va començar amb la guardonada sèrie d’humor de la BBC2, The Day Today (1994-2004) en què se’n fotia del llenguatge dels informatius.

Four lions ens presenta com quatre musulmans -als qui s’hi afegeix un cinquè- i que viuen a Anglaterra prenen la decisió de convertir-se en terroristes. Tenen la idea de fer un gran atemptat a Londres, ciutat que recentment va patir-ne un. Uns decideixen anar al Paquistàn a un camp d’entrenament, mentre que els altres es queden per muntar la logística -una d’elles ensinistrar corbs que transportaran bombes a les finestres d’edificis-. O sigui humor negre i imbecil·litat portat als límits més insospitats. I tractant un tema, actual i difícil, com el terrorisme internacional, i en clau de comèdia. Poca broma.

I és que de fet, amb aquesta esbojarrada comèdia Morris no fa un film ni pro ni antireligiós, ja que la comèdia sorgeix dels conflictes entre els personatges, dels seus excessos i dels seus errors. Four lions és una proposta arriscada i alhora estimulant. Diríem, també, que és un film respectuós i al mateix temps que et glaça la sang, ja que sí, sí,… que hi ha rialles, però a la que et pares una mica a pensar, t’adones com en som de fràgils, molt fràgils,…. Tant de la incapacitat dels terroristes, com de les autoritats, que diuen, ens protegeixen.

I es que potser Four lions, a més de ser una enginyosa i crepitant comèdia, és una estirada
d’orelles al nostre no saber connectar amb la realitat que hi ha al voltant, i això sí, és una aposta molt ferma de què és millor riure que matar. Un bon propòsit per la primera pel·lícula d’aquest 2013.

[swf object]

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*