Inici Art El fotògraf igualadí Josep Bou presenta el seu nou llibre “Azimut”

El fotògraf igualadí Josep Bou presenta el seu nou llibre “Azimut”

COMPARTIR

Azimut. Aquest és el títol del nou llibre del fotògraf igualadí Josep Bou. Es tracta de la culminació d’un projecte que va començar a l’any 2014 en format on-line a través del seu blog i que ara pren vida pròpia en forma de llibre. La presentació es farà el proper dijous 20 d’octubre, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes de la Biblioteca Central d’Igualada.

El llibre convida els lectors a un viatge acompanyats d’un globus terraqüi, ja que totes les fotos tenen com a protagonista una gran bola del món que s’ubica en diferents espais, paisatges o en situacions del tot sorprenents tot aconseguint un diàleg entre el lloc i el globus que fa volar la imaginació al lector.

Josep Bou explica que “l’objectiu del projecte Azimut era una pràctica artística on debatre amb mi mateix l’articulació del procés de realització, investigació, reflexió, anàlisi i estratègia d’un projecte fotogràfic. Un globus terraqüi és l’element que propicia una àrea de debat actiu entre ell i els diferents enclavaments. Cada fotografia que neix de la interacció del globus terraqüi sobre el territori és fruit l’observació que  faig com a fotògraf”.

Si el globus terraqüi és el primer element del llibre Azimut, l’atzar és el segon, ja que només es van assignar al projecte cinc globus terraqüis: quan morís el darrer, s’acabaria el projecte. Diuen que avui gairebé no és possible viatjar per conèixer quelcom nou. En aquest llibre queda pal·lès que encara tenim moltes coses per descobrir però sovint cal allunyar-se de les rutes preestablertes. De vegades s’ha de deixar de cercar per, senzillament, trobar.

Josep Bou ha treballat gairebé en totes les especialitats que engloba la fotografia. Té publicats dinou  llibres d’autor i dos d’artista i ha fet més de cent exposicions individuals i col·lectives. Ha estat membre fundador de l’AFP (Associació de Fotògrafs Professionals de Moda i Publicitat d’Espanya), director de fotografia en espots publicitaris i videoclips, ha col·laborat amb les escoles de fotografia més prestigioses de Barcelona i Madrid i la seva tasca com a docent en tallers, master class, ponències i col·loquis és ben coneguda. Dels nombrosos premis nacionals i internacionals que ha rebut cal destacar la Medalla d’Or del Festival de Fotografia de Nova York.

Del llibre Azimut només se s’han imprès 10 exemplars, dos del quals s’han cedit a la Biblioteca Central d’Igualada. La idea de l’autor ha estat fer un llibre sostenible i imprimir els llibres per encàrrec, així que tothom qui vulgui tenir-ne un, el pot encarregar i serà imprès per ell o ella. La presentació, recordem, serà el dijous 20 d’octubre, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*