Inici Societat El Ministeri de Foment impulsa obres de reparació urgent en sis viaductes...

El Ministeri de Foment impulsa obres de reparació urgent en sis viaductes de l’A-2 a l’Anoia

COMPARTIR

El Ministeri de Foment ha adjudicat a l’empresa Tecyrsa una obra d’emergència de reparació urgent de sis viaductes de l’autovia A-2 als termes municipals del Bruc i Castellolí. Els ponts estan ubicats als dos sentits en els punts quilomètrics 560, 567 i 568.

Les obres, que es van iniciar a finals del mes de maig, vénen motivades per l’estat en què es troben certes parts de les estructures esmentades que, en una primera inspecció realitzada per la Demarcació de Carreteres de l’Estat a Catalunya mitjançant dron, es detecten patologies d’importància sobre les quals cal actuar de manera urgent. L’origen de la majoria de les deficiències seria l’efecte dels fundents utilitzats en període hivernal sobre la calçada, que per la manca d’un sistema adequat de drenatge han accelerat la degradació del formigó i la corrosió de les armadures.

L’empresa adjudicatària va realitzar inicialment una inspecció mitjançant camió passarel·la, per tractar d’analitzar els deterioraments existents en les estructures amb l’objectiu de valorar aquests danys i posar en marxa un pla de reparació de la infraestructura.

Els treballs es van iniciar al viaducte de la calçada en sentit Barcelona més proper a l’Hotel Bruc. Aquest era el que presentava el major grau de deteriorament, segons la inspecció. Els treballs s’estan realitzant mitjançant camió passarel·la per poder tenir accés a totes les zones i per ser el mitjà més adequat, a causa de l’altura dels viaductes, que en la part més alta ronden els 36 metres d’alçada.

Els treballs consisteixen en l’apuntalament temporal mitjançant gats hidràulics de les bigues de vora; el sanejament mecànic a fons del formigó degradat; la substitució de les juntes de dilatació; la regeneració de volums amb morter o la substitució d’aparells de suport en mal estat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*