Inici Societat El foc de Capellades ha cremat fins ara 30 hectàrees de superfície...

El foc de Capellades ha cremat fins ara 30 hectàrees de superfície forestal

COMPARTIR

El foc forestal que crema a Capellades des d’un quart de set de la tarda ha cremat fins ara 30 hectàrees de superfície forestal, segons les dades que facilita el cos d’Agents Rurals. L’incendi continua descontrolat i avança en sentit nord des de la C-15 empès pel vent moderat que bufa a la zona, tot i que des dels Bombers, que hi treballen amb una quarantena de dotacions terrestres i setze d’aèries, indiquen que evoluciona més favorablement que al principi de l’incident, amb tota probabilitat per un turisme que s’ha incendiat a la carretera C-15. De moment no ha calgut fer evacuacions ni confinaments de zones habitades. Els Bombers indiquen que, en el pitjor dels casos, el potencial del foc podria ser de 2.000 hectàrees.

Està previst que l’ocàs tingui lloc a les 21.19 h, moment en què les dotacions aèries s’hauran de retirar de les tasques d’extinció. En tot cas, els Bombers subratllen que l’arribada de la nit comportarà més humitat i menys temperatura, condicions favorables per a les tasques d’extinció.

El foc, que s’hauria originat per l’incendi d’un vehicle al quilòmetre 38 de la C-15, al costat d’un talús arbrat, obliga a tallar aquesta carretera entre Cabrera d’Igualada i la Pobla de Claramunt, segons indica el Servei Català de Trànsit (SCT).

També ha calgut tallar la línia R6 de Ferrocarrils de la Generalitat (Llobregat-Anoia) entre Capellades i Igualada.

Els Bombers han indicat que el foc ha fet una pujada topogràfica des de la carretera i que continua actiu amb molta intensitat conduit pel vent moderat que bufa a la zona.

A banda, des dels cos d’emergències alerten que s’han detectat drons sobrevolant l’incendi. Demanen a la població que no s’utilitzin aquests aparells a la zona i que faci cas de les indicacions dels equips d’emergència que hi estan treballant.

A banda de Bombers, també hi treballen Mossos, Agents Rural, ADF i SEM.

ACN

FER UN COMENTARI

*