Inici Destacats La Flama del Canigó torna a encendre el Sant Joan d’Igualada

La Flama del Canigó torna a encendre el Sant Joan d’Igualada

COMPARTIR

Un any més, la Flama del Canigó va arribar puntualment a la ciutat d’Igualada el dia 23 de juny a les 20.00 portada en relleus des del Cim del Canigó (2785 metres) fins a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada.

Una part de l’expedició igualadina va marxar dissabte 22 de juny direcció al Castellet de Perpinyà i al monestir de Sant Miquel de Cuixà per recollir la Flama en uns llantions per tal que, la mitjanit següent fos regenerada al cim del Canigó. Aquest era només el principi dels dos dies d’esforços i treballs que culminarien amb l’encesa del peveter a la plaça de l’Ajuntament d’Igualada, el dia 23, i amb la portada en relleus fins a Montserrat per part del CAI on seria rebuda pel Pare Abat del Monestir.

Després de la cerimònia de Sant Miquel de Cuixà i Perpinyà, la comitiva igualadina es va desplaçar fins al municipi de Fillols situat al peu del Canigó per celebrar un dinar de germanor amb els companys de la Catalunya del Nord. Un any més a la mitjanit de la nit del 22-23 de juny es va regenerar la flama dalt de la pica d’aquesta muntanya. La comitiva igualadina va participar activament en la cerimònia de Regeneració de la Flama. Enguany la cerimònia fou molt concorreguda, ja que al moment de regenerar-se dalt del cim del Canigó hi havia més de 300 persones. Immediatament després de la cerimònia 3 corredors de muntanya igualadins van començar a fer la “Nova Via”, el tram de relleus de muntanya d’alta dificultat que separen el Cim del Canigó de Coll d’Ares, on s’inicia el recorregut i els tradicionals relleus per carretera a càrrec d’escolars igualadins passant per poblacions com ara Camprodon, Ripoll, Montesquiu, Prats de Lluçanès o Manresa.

El recorregut d’alta muntanya, que fa 31,2 km, és només una part de la totalitat del recorregut, però és sense mena de dubte és el més complicat, ja que únicament es pot realitzar per corriols de muntanya, i al fer-se de nit augmenta notablement la seva dificultat. La resta dels 192 quilòmetres restants els van fer els escolars igualadins.

Des de l’entitat Flama del Canigó d’Igualada volen expressar el seu agraïment a totes aquelles persones, col·lectius i entitats que els han ajudat a fer possible la portada de la Flama del Canigó fins a Igualada – corredors de muntanya, atletes, col·laboradors a títol individual, Òmnium Cultural, el cos dels Agents Rurals de Catalunya, la FEEC, Mossos d’Esquadra, Ajuntament d’Igualada, Club Atlètic Igualada, etc- i a les entitats que han participat en la rebuda de la Flama a la ciutat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*