Inici Destacats La Fiscalia manté la investigació sobre l’alcalde de Capellades per haver cedit...

La Fiscalia manté la investigació sobre l’alcalde de Capellades per haver cedit locals l’1-O

COMPARTIR
Cues per votar a Capellades. Foto: @somiatwites

Més d’un any després d’haver obert una investigació contra més de 700 alcaldes catalans per la seva actuació abans i durant l’1-O, la fiscalia manté obertes les diligències contra una vuitantena d’aquests alcaldes, entre ells el de Capellades, Aleix Auber (CUP), segons l’Agència Catalana de Notícies.

A mitjans de setembre de l’any passat, després del ple del Parlament del 6 i 7 de setembre i la publicació del decret de convocatòria del referèndum, molts alcaldes van aprovar decrets d’alcaldia donant suport al referèndum. L’aleshores fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, va ordenar investigar-los a tots, i els fiscals catalans en van citar desenes durant les dues setmanes anteriors al referèndum i fins a pocs dies després. Alguns no hi van anar, com en el cas d’Auber, i la resta es van negar a declarar al·legant que el cas ja estava en mans de jutjats o que no havien comès cap delicte.

Entre març i abril la Fiscalia General de l’Estat va allargar sis mesos la investigació i en pocs dies hauria de decidir si arxiva les causes, les porta als jutjats o les torna a prorrogar mig any més, cosa molt poc habitual. Es vol «determinar la seva eventual responsabilitat en la cessió dels locals o edificis de titularitat municipal efectivament disposats i oberts al públic com a centres de votació», segons la Fiscalia Superior de Catalunya.

El batlle de Capellades és l’únic de la comarca de l’Anoia que consta com a investigat i l’únic que va ser citat a declarar als jutjats de Manresa. A les comarques centrals també hi ha obertes investigacions contra els alcaldes de Manresa, Berga, Moià i Sant Pere de Torelló (Osona).

ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*