Inici Societat La Fiscalia demana vuit anys de presó per al ‘Yoyas’ per violència...

La Fiscalia demana vuit anys de presó per al ‘Yoyas’ per violència masclista

COMPARTIR

La Fiscalia ha sol·licitat vuit anys de presó i la pèrdua de la pàtria potestat sobre els seus fills durant 10 pel exconcursant de Gran Hermano Carlos Navarro, el Yoyas, a qui acusa de cinc delictes de maltractaments, un d’amenaces i un setè de vexacions, en aquest cas lleu.

Navarro va residir durant anys a Vilanova del Camí, on va ser l’any 2015 candidat a les eleccions municipals amb la formació Decide. Des de principis d’any, Navarro està formalment processat per diversos càrrecs de violència masclista per un jutjat de Telde (Gran Canària), que acaba d’acabar la instrucció dels fets que va denunciar el 2018 l’exparella de l’acusat i també concursant televisiva, Fayna Bethencourt, amb la qual té dos fills.

En una qualificació jurídica que avança aquest divendres “Canarias 7”, el ministeri fiscal relata els diversos episodis de maltractaments que Bethencourt suposadament va viure al llarg de la seva relació amb Navarro, a qui va conèixer en el concurs de Telecinco.

La fiscal del cas sosté que, des de l’inici de la convivència, Navarro es va recolzar de la “dependència emocional de Fayna, que reforçava tractant de convèncer-la que els seus pares no la volien” i va instaurar una relació en la qual “tenia un control absolut de l’economia domèstica així com limitava l’autonomia “de la seva dona, vigilant les seves” comunicacions i moviments “.

També indica que el Yoyas tractava de manera “degradant” la seva parella, a la qual “retorçava la mà o li donava una trepitjada quan volia que callés”.

El seu comportament, continua el Ministeri Públic, es va anar fent cada vegada més “violent, hostil i humiliant” cap Bethencout, el que es va agreujar amb el naixement dels seus fills. Els diversos episodis de maltractaments que la Fiscalia atribueix a Navarro comencen el 2013, quan suposadament li va donar una pallissa davant del seu fill, que llavors tenia tres anys, i la va arrossegar al dormitori mentre li deia: “Què vols que et trenqui, el braç o una costella? “.

El 2017, la parella deixa Vilanova del Camí i es muda a Gran Canària, però ell, “lluny de modificar el seu comportament, va continuar insultant la seva dona, tant directament a ella com a través dels seus fills, dient-los mitjançant constants trucades de telèfon expressions com ‘la puta de la teva mare’ o ‘quin fàstic de dona’ “, apunta la fiscal.

Bethencourt el va denunciar per primera vegada el 5 de setembre de 2017, però després va acudir al jutjat a demanar l’arxiu de les diligències per, assegurava, haver-li perdonat.

No obstant això, l’11 de gener de 2018, va tornar a denunciar-ho, després de comprovar que s’havia desplaçat de nou a Gran Canària sense avisar-i que li enviava missatges de text i d’àudio al mòbil de contingut amenaçant per a ella i per a la seva nova parella, el que va posar en marxa la causa que està ara pendent de judici.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*