Inici Destacats La Fiscalia demana l’absolució de l’exregidor Robert Hernando, un dels acusats d’intent...

La Fiscalia demana l’absolució de l’exregidor Robert Hernando, un dels acusats d’intent d’homicidi contra Josep Anglada

COMPARTIR
Anglada i Hernando, a Igualada durant la campanya de les eleccions autonòmiques del 2012.

L’exregidor de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament d’Igualada, Robert Hernando, s’ha assegut aquest dimarts al banc dels acusats amb dos dirigents més de la formació.

El president i fundador de PxC, Josep Anglada, els acusa d’ordir un pla perquè s’emborratxés i patís un accident de trànsit. La idea dels imputats, segons l’acusació particular, era que Anglada tingués problemes amb la justícia per haver patit un accident conduint borratxo, amb el que així se li tancarien les portes a poder presentar-se a les eleccions municipals de maig de 2015 amb una candidatura que pogués fer ombra a PxC, partit del que havia estat expulsat.

El ministeri fiscal ha demanat l’absolució de tots els acusats mentre que l’acusació particular ha sol·licitat una pena de nou anys per als exdirigents de PxC Joan Carles Fuentes i Robert Hernando per una temptativa d’homicidi, lesions, danys i atemptant contra l’autoritat, i per Ignacio Mulleras ha sol·licitat una pena de dos anys per un delicte de conspiració.

Francesc Bueno, exmembre de PxC i advocat que havia representat a Anglada, ha declarat que els tres acusats el van intentar convèncer per participar al pla, segons recullen diferents mitjans de comunicació. Davant les insinuacions de contractar un conductor d’un camió perquè provoqués un accident de cotxe, va decidir gravar les converses que va mantenir amb Fuentes i Mulleras.

Els acusats han afirmat tot el contrari i han sostingut que en realitat va ser Bueno qui es va posar en contacte amb ells per organitzar un dinar amb Anglada, fer-li beure i que en sortir li estigués esperant un control policial per practicar-li un test d’alcoholèmia, sense esmentar l’accident.

També han acusat l’expresident de PxC de crear aquesta suposada trama per venjar-se d’ells per haver votat a favor de la seva destitució.

La prova sobre la qual Anglada sosté la seva acusació és l’enregistrament de les converses que Bueno el va deixar sentir i en la qual, en alguns moments, sembla que els tres exdirigents accedeixin a participar en el pla de l’accident.

Aquests enregistraments han estat analitzats per la policia i s’ha determinat que són reals però que han estat editades.

Els advocats dels acusats han explicat que les converses han estat tallades perquè siguin favorables a Anglada, ja que no s’escolten les parts en les que els seus clients es mostren sorpresos i declinen involucrar-se.

En les seves conclusions definitives, la fiscal ha sostingut que els acusats no han comès cap delicte ja que no s’ha demostrat l’existència de cap camió, ni que s’hagués contractat un conductor i que, en cas que el pla fos que Anglada conduís borratxo i que avisessin la policia perquè li fes un control d’alcoholèmia, tampoc seria un delicte.

Per tot això, la fiscal ha afirmat que més davant que un fet delictiu es troben davant de les “clavegueres de la política”, ja que sembla que la motivació d’Anglada per iniciar aquest procés ha estat treure un “benefici polític”.

FER UN COMENTARI

*