Inici Societat El fiscal investiga dues persones per la mort d’un nen al Parcmotor...

El fiscal investiga dues persones per la mort d’un nen al Parcmotor de Castellolí l’any 2010

COMPARTIR

Un nen de set anys va morir el 13 de juny de 2010 en caure d’un pont al circuit Parcmotor de Castellolí, que acollia una jornada d’entrenaments per a pilots federats i amateurs oberta al públic. El nen, fill d’una família de Vilanova del Camí, va caure des d’una alçada d’entre sis i set metres entre les baranes d’una passarel·la que donava accés al pàdoc des de l’aparcament. Tot i la ràpida intervenció, els serveis d’emergència no van poder fer res per salvar-li la vida.

La família va presentar una denúncia davant el Jutjat d’Instrucció número 5 d’Igualada que ara, més de sis anys després, ha assenyalat les primeres persones investigades. Es tracta de la llavors directora del circuit, Eva Hita, i d’Àngel Viladoms, actual president de la Real Federación Motociclista Española. Viladoms era el responsable de la Fundació Catalana per l’Esport del Motor, entitat formada per la Generalitat i la Federació Catalana de Motociclisme que va impulsar el circuit.

Segons la investigació, la passarel·la per on va caure el menor incomplia les mesures de seguretat i, segons fonts properes al procés, la instal·lació de les baranes ni tant sols comptava amb un projecte tècnic previ. Les deficiències i el fet que no s’hagués restringit l’accés haurien precipitat l’accident.

A més, la prova es va disputar oberta al públic al circuit de Castellolí “sense tenir llicència mediambiental ni llicència municipal”.

El circuit va ser inaugurat el mes de març de 2009, després de cinc anys d’obres i una inversió propera als 14 milions d’euros.

La família vol ampliar el nombre d’acusats

A més de les dues persones que apunta la fiscalia, la família vol seure a la banqueta dels acusats més d’una desena de persones sobre les que consideren que hi ha indicis de responsabilitat en la mort del nen, segons l’acusació.

Quan finalitzi la instrucció del cas i s’iniciï la incoació del procediment, la família apunta com a responsables de la mort del seu fill Jordi Mas -membre de la directiva de la Fundació Catalana de l’Esport del Motor-, el llavors alcalde de Castellolí, Jesús Brugués, l’arquitecte municipal,l’empresa constructora que va fer la passarel·la, la persona que va instal·lar la barana, la consultoria d’Igualada que va signar el projecte mediambiental del circuit i l’empresa d’Igualada que es responsabilitzava de la prevenció de riscos laborals.

El proper pas serà que el jutge decideixi contra qui continua el procediment un cop finalitzi definitivament la fase d’instrucció. Diferents canvis de titular del jutjat han afegit retards al procés.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. JO COM A PARE DEL MENOR, HE DE DIR, QUE ESTEM MOLT INDIGNATS AMB EL PROCÈS, JA QUE AL NOSTRE ADVOCAT, NOMÉS LI HAN POSAT TRAVES AL CAMÍ DE L’INVESTIGACIÒ….I SOBRETOT MOLT INDIGNAT AMB EL JUTJAT D’INSTRUCCIÒ Nº 5 D’IGUALADA, QUE NOMÉS EN ELS QUASI 7 ANYS DE PROCÉS, HAN CANVIAT DE JUTGE UNES 5 VEGADES, I TAMBÈ ES SABUT, DE FONTS DE CONFIÀNÇA, HAN TINGUT MOLTS “FOLLONS” EN ELS DARRERS MESOS EN EL JUTJAT ESMENAT…..¿LAS COSAS DE PALACIO VAN DESPACIO? ES REALMENT AIXÍ? O HI HA INTERESSOS PERQUÈ EL CAS NO S’ACABI D’ACLARIR?…….

  2. La justícia ja la pinten bé cega,quan hi han interessos polítics i diners per mig,es molt difícil guanyar-la,el que hem semble una vergonya que es jugui amb la mort d’un nen i amb una familia destrozada,no se com aquests senyors poden dormir a les nits portant la mort d’una criatura a l’esquena,ànims aquests pares tan valents,el vostre fill estigui on estigui deu estar orgullos de vosaltres

FER UN COMENTARI

*