Inici Destacats FirAnoia tanca la seva edició més excepcional amb èxit de públic i...

FirAnoia tanca la seva edició més excepcional amb èxit de públic i vendes

COMPARTIR

Aquest cap de setmana s’ha celebrat al centre d’Igualada FirAnoia, una de les primeres grans fires multisectorials celebrades a Catalunya des de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19. Des de divendres i fins diumenge a la tarda, un centenar d’expositors, principalment comerços i empreses de serveis de la Conca d’Òdena, van omplir el Passeig Verdaguer i la Plaça de Cal Font. La fira va transcórrer amb normalitat tot i les estrictes mesures de vigilància i seguretat, com la delimitació perimetral del recinte amb una aplicació de control d’aforament, el control de seguretat als accessos, l’ús de gel hidroalcohòlic i mascareta, la distància de seguretat, el control de temperatura als expositors i tasques permanents de neteja i desinfecció.

Fira d’Igualada, l’entitat organitzadora de FirAnoia, fa un molt bon balanç de com ha transcorregut la fira. En primer lloc pel que fa al nombre de visitants; l’afluència va ser molt bona durant tot el cap de setmana i en especial dissabte a la tarda a l’eix central del Passeig Verdaguer i a la Plaça de Cal Font, i diumenge al matí al Mercat d’Antiguitats en el seu nou emplaçament al Parc de l’Estació Vella. Tot i la bona afluència no es va arribar mai a superar l’aforament previst per trams, que va estar controlat en tot moment.

Una de les xifres que revelen l’èxit d’aquesta FirAnoia és la venda de cotxes d’ocasió a la fira Automercat, on s’han venut al llarg del cap de setmana gairebé 90 cotxes, més del 50% dels vehicles exposats. Des de l’organització s’havia estimulat la compra amb diverses accions, com el repartiment de 6.000€ en premis entre els compradors.

El president de Fira d’Igualada, Magí Senserrich, explica que “tothom celebra que aquesta Fira s’hagi pogut fer; pels expositors ha estat una bona oportunitat per donar-se a conèixer i per la ciutadania ha estat un cap de setmana de retrobament entre molts igualadins i anoiencs”. Senserrich també destaca que “ha estat la primera fira organitzada per la nova Junta Directiva de l’entitat que, tot i que la situació actual era complexa, ha assolit el repte d’organitzar una fira segura” i afirma: “seguirem treballant per la dinamització del territori com hem fet amb aquesta FirAnoia”.

Finalment, Fira d’Igualada agraeix el suport dels expositors, visitants, de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, Protecció Civil i Creu Roja, que han fet possible l’esdeveniment.

La 67ena edició de la fira multisectorial de l’Anoia, FirAnoia, ha coincidit enguany i de manera excepcional amb tres certàmens més que s’havien hagut de cancel·lar a causa de la pandèmia: la fira del mercat de l’automòbil d’ocasió Automercat, situat a la Plaça de Cal Font, la Fira d’Artesania, al Passeig entre el carrer Sant Josep i el carrer Sant Vicenç, i el Mercat d’Antiguitats, al parc de l’Estació Vella.

FER UN COMENTARI

*