Inici Destacats FirAnoia tanca amb balanç positiu de públic i expositors

FirAnoia tanca amb balanç positiu de públic i expositors

COMPARTIR

La 64 edició de FirAnoia tanca amb un balanç positiu pel que fa al trànsit de vistants. Milers de persones de la comarca i de comarques veïnes van visitar la ciutat atrets per l’àmplia oferta d’activitats comercials, culturals i lúdiques que hi han tingut lloc durant tres dies.

Les altes temperatures han fet que els visitants es concentressin a les hores menys caluroses, quan s’han omplert els carrers del centre d’Igualada de persones que participaven de les activitats programades i gaudien de l’ambient festiu que es vivia a FirAnoia.
Diumenge a l’hora de tancament, el nombre de cotxes venuts era de 81, una xifra que es veurà augmentada en els propers dies quan es formalitzin les compres que es van aparaular. Els vehicles venuts representen, de moment, una quinzena menys que l’any pssat. IgualadaIgualaAixí, els expositors en general, esperen tancar en els pròxims dies comandes, fruit dels contactes que han fet amb possibles clients durant la fira.

El sorteig dels 6.000€ entre tots els compradors d’un cotxe durant FirAnoia el guanyava Manuel Morales Clemente per la seva compra d’un Citroën Jumpy XS al concessionari Futurauto.

La subhasta solidària ha estat l’activitat més original i amb una molt bona acollida. Un gran nombre de persones van participar aconseguint la venda dels 25 quadres subhastats i recaptant 1.575€ que aniran destinats al Banc de Queviures d’Igualada. L’acte va estar conduït per l’actor igualadí Joan Valentí qui va comptar amb el suport i assessorament tècnic del galerista Isidre Quintana i del pintor Josep Costa, una combinació perfecta d’informació i d’humor molt aplaudida pels assistents.

Concursos i sortejos

La participació en concursos per les xarxes socials també ha estat molt significativa. El concurs de twitter de la targeta amagada el guanyava Joan Baliu en trobar la targeta a la desena pista en el llibre de la Biblioteca d’Igualada “Aquesta nit no parlis amb ningú” de l’autor local Josep Sampere. La foto més votada a Instagram és una imatge d’en Joan Serrallonga, una captura del campionat d’habilitat amb motoserra que ha aconseguit 185 m’agrades. El premi del jurat s’emetrà el dijous dia 1.

TastAnoia i altres activitats

La fira gastronòmica TastAnoia, que celebrava aquest any la seva sisena edició, manté l’èxit de les edicions anteriors amb el mateix nombre de degustacions. La Rambla Sant Isidre es feia petita amb milers de visitants que volien degustar productes artesans, plats elaborats i vins de l’Anoia. A més a més, la programació d’activitats gastronòmiques rebien molta participació, en alguns casos, com els tallers de cuina per a nens, van sobrepassar les previsions.

A l’èxit del TastAnoia se li sumaven altres activitats com el 3er Campionat d’Escacs de l’Anoia, les activitats infantils de la plaça de l’Ajuntament, el primer campionat d’habilitat amb motoserra, la mostra de formatges de Catalunya, l’exhibició de skates i patinets, la primera mostra d’art urbà graffiti o el campionat de futbolí. Les activitats de sempre, com el mercat d’antiguitats o l’exhibició de balls segueixen mantenint l’interès d’un gran públic que no falla mai. D’altra banda, el canvi d’ubicació de l’església a la plaça de l’Ajuntament de l’ofrena de fruits de les parelletes d’hereus i pubilles de la comarca ha estat molt ben acollit pel públic familiar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*