Inici Destacats La fira Maqpaper estrenarà espais de l’Escorxador d’Igualada

La fira Maqpaper estrenarà espais de l’Escorxador d’Igualada

COMPARTIR

Maqpaper, la única fira de l’Estat espanyol dedicada al sector paperer se celebrarà els dies 7 i 8 de març a Igualada i ho farà en plena expansió d’inversió del sector paperer, el que fa preveure que la cinquantena d’expositors de la fira recullin el fruits del cicle inversor que viu el sector. A falta de les dades de tancament de l’any 2017 s’estima que el sector paperer va dedicar un 8% de la seva xifra de negoci a la inversió, sobretot buscant una millor eficiència, renovació tecnològica i vetllar pel medi ambient.

Així ho ha assegurat aquest dimarts el president de Fira d’Igualada, Joan Domènech, durant la presentació de l’esdeveniment, acompanyat de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, i del president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco.

Maqpaper, que se celebra cada dos anys, acollirà una cinquantena d’expositors que presentaran les darreres novetats tecnològiques de les seves marques i esperen que aquestes tinguin bona acollida entre el sector. Segons el director general d’ASPAPEL (Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró), Carlos Reinoso, “estimo que Maqpaper recollirà els fruits de l’important cicle inversor del sector” i destaca que la fira “sempre ha mantingut un alt nivell de participació de proveïdors del sector, fins hi tot els anys més difícils econòmicament parlant”.

Sector en recuperació

Amb una mitjana de 600 visitants en cada edició, Domènech celebra que Maqpaper “no és només una fira on les empreses venen a veure les novetats, és un punt de referència pel sector”.

Un sector que, a Espanya, està en plena recuperació econòmica i ha orientat la seva producció a productes de més valor afegit i a l’exportació com a palanca per sortir de la crisi. L’any 2015 es va produir el lleu punt d’inflexió i es va veure una lleugera recuperació econòmica que es va alentir lleugerament al 2016. L’any 2016 (últimes dades que es disposen a l’espera del tancament del 2017) les 71 fàbriques papereres espanyoles van produir 6.218.600 de tones de paper, el que suposa un increment del 0,4% en consonància amb la desacceleració general de consum de paper que se situa al 0,6%. Pel que fa a la cel·lulosa, els 10 fabricants espanyols van produir 1.676.500 de tones al 2016, un 2,2% més que a l’exercici anterior.

La indústria del paper espanyola aposta fortament per l’exportació: exporta un 55% de la cel·lulosa, un 46% del paper i el 57% de la seva facturació ve del comerç exterior.

Energètica, fira-congrés de l’eficiència i l’estalvi energètic

Com ja s’ha vist, part de les inversions del sector paperer van destinades a la sostenibilitat i eficiència energètica. Coneixedors d’això, Fira Igualada va apostar ara fa quatre edicions per aquest nou format i per fer coincidir Energètica, la fira-congrés de l’eficiència i l’estalvi energètic, en temps i espai amb Maqpaper. Com ja es sabut, per la indústria paperera, el cost energètic té una notable importància i, és per això, que Fira Igualada, organitzadora de les dues fires, aposta per la connexió dels dos sectors.

Enguany Energètica comptarà amb unes jornades que s’organitzen conjuntament amb la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) i que giraran al voltant de les Estratègies per una energia eficient i El paper clau de la circularitat. Així doncs, s’han programat quatre taules rodones amb els principals experts en la matèria obertes als professionals de Maqpaper, però també obertes a d’altres sectors econòmics.

Nou espai a l’Escorxador

Maqpaper celebrarà enguany la seva desena edició i ho fa en un nou emplaçament al recinte modernista de l’Escorxador d’Igualada, que guanya 500 metres quadrats en una nau que fins ara servia de magatzem de la Brigada Municipal d’obres. Els nous espais de la Brigada alliberaran completament l’Escorxador, que segons l’alcalde Marc Castells esdevindrà “un pulmó d’equipaments”. Castells reivindica l’ús per a fires i esdeveniments del recinte, assegurant que Igualada “no es pot permetre un palau firal per fer-lo servir uns dies l’any”.

Les inscripcions per assistir a Maqpaper i Energètica es poden fer a través de la pàgina web de Fira Igualada.

FER UN COMENTARI

*