Inici Festes Fins diumenge, festes de Sant Faust a Igualada

Fins diumenge, festes de Sant Faust a Igualada

COMPARTIR

[Img #2549]Un any més, la Coll@nada ha iniciat les activitats de la festa de Sant Faust, la Festa Major d’Hivern de la ciutat.

El programa inclou algunes activitats de les habituals, però també incorpora algunes novetats. Els actes han començat aquest dijous al Hot Blues, amb una concert de Whooookam i posterior sessió de música enllaunada.

Com a novetat d’enguany, aquest divendres es [Img #2551]du a terme un taller de cant improvisat a l’Ateneu Igualadí, per tal d’iniciar-se en el gènere dels garrotins, corrandes… També hi haurà un tast de vins al casal La Teixidora, així com un sopar amanit amb una cantada de glosa, que donarà pas a al ja tradicional Cara o què? al Casino Foment, combinat amb el ‘Be goti, my friend’.

El dissabte al matí, els trabucaires d’Igualada realitzaran unes matinades pel centre de la ciutat; i a les els tallers de Sant Faust ompliran el museu de la pell amb tallers infantils i familiars. També es novetat d’enguany el mercat d’intercanvi ‘Canviï qui pugui’, que es farà a les 12 al mateix museu, amb l’amenització de la música de Pribitz. A les A les 4 de la tarda, a la plaça de l’Ajuntament, es durà a terme la Fura del Faustet, que acabarà a les 7 a la plaça Pius XII amb una xocolatada pels més petits i amb la rebuda de Sant Faust.

A les 9 de la nit, a la mateixa plaça hi haurà el pregó de la Festa, i l’inici la Fura del Faust, que enguany es presenta com la 1a edició de les olimpíades d’hivern d’Igualada, i que inclourà un sopar popular a l’Ou com balla i una festa final amb punxa discos.
 
Finalment, el diumenge es durà a terme una cercavila pel centre de la ciutat, així com un una cargolada popular.

Per les festes de Sant Faust, l’Associació Juvenil la Coll@nada compta amb el suport de moltes colles i entitats de la ciutat, moltes d’elles vinculades a la cultura popular, l’escoltisme, la música,…que col•laboren per fer possible aquesta festa.

Els trabucaires d’Igualada celebren la seva diada

[Img #2550]Els trabucaires d’Igualada ‘Els Voladors’ celebraran aquest cap de setmana la diada de la colla amb motiu de les festes de Sant Faust.    

El dissabte 1 de desembre, a partir de les 9 del matí, realitzaran unes matinades pel centre de la ciutat. Sortiran des del Mercat de la Masuca i acabaran al Museu Comarcal, per tal de donar inici als Tallers de Sant Faust que s’hi realitzaran durant tot el matí.
 
L’endemà, diumenge 2 de desembre, els trabucaires d’Igualada sortiran en cercavila pel centre de la ciutat. Ho faran conjuntament amb les entitats de cultura popular d’Igualada. La cercavila sortirà a les 12 del migdia de la plaça Pius XII i acabarà a la mateixa plaça amb una exhibició de Bitrac Dansa.

Amb aquesta actuació, ‘Els Voladors’ tanquen un any en què han participat en sortides a Collbató, Esparreguera, Mollerussa, entre d’altres, així com a diferents esdeveniments de la ciutat, com per Sant Antoni i la Festa Major, on també organitzen la tronada.

La colla, fundada l’any 2008, celebrarà l’any vinent el seu cinquè aniversari, amb diferents activitats.

Dissabte, tallers de Sant Faust amb novetats

[swf object]El dissabte dia 1 el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia acull la segona edició dels Tallers de Sant Faust, amb una vintena d’activitats per als infants i les famílies. A més, enguany hi haurà la col·laboració de l’associació Les Troneres, les quals oferiran en el mateix espai del museu el “Canviï qui pugui”, mercat d’intercanvi que anirà acompanyat d’un vermut-concert gratuït a càrrec dels capelladins Pribiz.

Després de les Matines dels Trabucaires, a les 10:00h. es donarà el tret de sortida a les activitats proposades pels talleristes: creació de màscares, ajudar a muntar un trenca-closques col•lectiu, dissenyar joies, xapes o decoració nadalenca. Aprendre l’ús i l’atenció que demanen les plantes medicinals, secrets del cinema, danses tradicionals o un taller per aprendre a tocar els instruments que es poden construir als mateixos tallers. Hi haurà tallers de manualitats, pintura, jocs per a l’hora del pati i d’altres que ensenyaran com la llengua i les matemàtiques poden ser un bufar i fer ampolles… i per als més afamats hi haurà servei d’esmorzars i xocolata desfeta durant tot el matí.

L’inici del mercat Canviï qui pugui serà les 12:00h. i s’allargarà fins a les 14:00h. Es poden portar els estris que els visitants ja no facin servir, fòtils, llibres, roba, qualsevol cosa que estigui abandonada per casa i canviar-la per allò que més els hi agrada d’entre tot el què la resta de visitants hi deixi. I a les 13:00h. començarà el vermut-concert de Pribiz per cloure amb música un matí distret, diferent i lúdic.

A banda de la participació en tallers com “Petits matemàtics”, “Little Xefs” i “Juguem amb l’intel·ligència”, Aquacentre ha preparat un flashmob que es farà durant el matí de dissabte al recinte del Museu.

El programa complet es pot consultar a la pàgina web de La Coll@nada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*