Inici Art FineArt Igualada tanca amb prop de 30.000 visitants

FineArt Igualada tanca amb prop de 30.000 visitants

COMPARTIR

Gairebé 30.000 visitants s’han passejat durant 24 dies per les 22 sales d’exposició del festival fotogràfic FineArt Igualada, batent rècord un any més. Els visitants provenen, sobretot, d’arreu de Catalunya però també d’altres zones de l’Estat Espanyol com són el País Valencià, Aragó o Madrid, i fins i tot de l’estranger, com ara França.

FineArt Jordi SaragossaPel que fa als espais, on s’han incrementat més les visites respecte les edicions anteriors, se’n poden destacar tres: el Museu de la Pell d’Igualada, on hi havia 15 exposicions, amb un 10% d’increment; la Rectoria de Santa Maria, amb l’exposició de L’Ombra de Kilian Jornet que ha augmentat un 20% les visites; i la Igualadina Cotonera, on enguany s’acollien les 8 escoles de fotografia i imatge, amb un increment del 15%. També cal destacar la bona acollida del Celler i Molí d’oli de l’antic Sindicat de Vinyaters d’Igualada, reobert per primera vegada per rebre l’exposició d’Àngel Prat. Altres sales com la galeria Artèria, el Portal del Llevador i la Biblioteca Central també han vist un augment en el nombre de visitants.

FineArt celler“Aquestes dades no fan més que mostrar el gran moviment i expectació que desperta any rere any el nostre festival fotogràfic, la qual cosa ens empeny a seguir amb més força”, afirma el director del festival, Ramon Muntané, després d’analitzar les dades de la cinquena edició de FinArt Igualada. Muntané destaca no només el nombre de visitants sinó també el nombre de participants en els tallers que s’organitzen complementàriament, com els que han fet Gervasio Sánchez i Joan Fontcuberta. Els tallers que organitza l’AFI, per la seva banda, han rebut més sol·licituds que capacitat podien assolir; i les dues pel·lícules van rebre molt bones crítiques.

D’entre les exposicions més visitades destaquen la del reconegut Gervasio Sánchez, que ha impactat i emocionat a tothom, mostrant una realitat colpidora que malauradament encara és vigent; i la de Jordi Saragossa que ha agradat i sorprès molt al jovent, tant per les fotografies com per les anècdotes explicades a la visita guiada. També se’n destaquen la de Cesc Sales, el Javier Corso o la Joana Biarnés, entre moltes d’altres.

Major interès per exposar a FineArt Igualada

Els fotògrafs participants es mostren “satisfets” davant l’aposta del consistori igualadí, celebren l’organització del festival, la ubicació de les exposicions en espais singulars i reclamen que altres festivals s’emmirallin en el d’Igualada: “hi ha interès en el sector per venir a exposar a FineArt, de fet just en acabar aquesta edició ja tenim algunes propostes per la vinent”, comenta Ramon Muntané, després de rebre les opinions dels fotògrafs.

L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector, s’ha celebrat del 24 de febrer al 19 de març a Igualada, reunint a més de 1.000 fotografies en 22 espais d’exposicions.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*