Inici Art El FineArt Igualada presenta la imatge de la seva novena edició

El FineArt Igualada presenta la imatge de la seva novena edició

COMPARTIR

FineArt Igualada, que tindrà lloc del 26 de febrer al 23 de març, ja té imatge per a la seva novena edició. El festival -organitzat per l’Ajuntament d’Igualada i l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada- renova cada any la seva imatge, dotant les edicions d’un guió irrepetible i diferent. Enguany FineArt Igualada presenta una imatge singular, on la fotografia es transforma en l’ull que ens connecta amb l’univers que ens envolta, permetent-nos descobrir i crear diferents realitats a través de l’objectiu. Sense dubte una metàfora, que molts fotògrafs fan seva, sobre que l’objectiu són els ulls de qui prem l’obturador, immortalitzant allò que per un moment, algú ha vist i seleccionat per a nosaltres.

La nova línia estètica, que ha estat presentada aquest dimecres, es basa en un disseny elegant on el protagonista és alhora el fotògraf que immortalitza la seva realitat, com l’usuari que l’observa, en gaudeix i sovint la reinterpreta. En la presentació han intervingut el regidor de Promoció Cultural de l’Ajuntament, Pere Camps, el director del festival, Ramon Muntané, i l’autor de la imatge d’aquesta edició de FineArt Igualada, el dissenyador i il·lustrador Xavier Mula, un artista versàtil, premiat en diverses ocasions per la seva obra i reconegut nacional i internacionalment.

En paraules de Pere Camps, aquesta edició de FineArt “després d’un final precipitat de l’edició anterior i d’un any difícil, aquesta edició ens dóna de nou l’oportunitat de gaudir d’aquest art que és la fotografia, en una novena edició plena d’il·lusió, diferent i adaptada però com sempre, amb grans fotògrafs”. Per la seva banda, Ramon Muntané fa referència al paper de la fotografia com a eix cultural per enriquir-nos mirant, escoltant i intercanviant emocions i pensaments al gaudir de les històries i les realitats dels diferents autors; per al director han estat mesos d’incertesa, però FineArt estava preparat per tornar i així ho volia l’organització.

En aquesta edició es mantindran els vint-i-quatre dies d’exposició, que permetran contemplar les quaranta exposicions que hi haurà en els dotze espais singulars de la ciutat. Espais que, com cada any, es trien amb cura per tal d’enllaçar les sales d’exposicions professionals, amb l’encant del centre de la capital de l’Anoia. Autors com Juan Manuel Castro Prieto, Ana Maria Robles, Diego Pedra, Montse Pallàs, Israel Ariño i Clara Gassull, entre d’altres, faran les delícies dels visitants.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*