Inici Poliesportiu Finals nacionals d’esports d’associació per als escolars anoiencs

Finals nacionals d’esports d’associació per als escolars anoiencs

COMPARTIR

El passat cap de setmana va ser el torn de les Finals Nacionals d’esports d’associació dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

El dissabte 8 de juny, l’equip aleví femení de l’Igualada Vòlei Club, es va desplaçar a Reus per jugar aquesta final. Va jugant contra uns dels 3 millors equips de la categoria: el CECELL de Lleida, el CV Martorell L. Anglada, i lElisabeth Salou de Tarragona. El primer partit contra el CECELL, es va perdre amb claredat doncs les nenes de Lleida jugaven un vòlei més treballat i agressiu. En el 2n partit contra el Martorell, l’Igualada va sortir a totes i va acabar forçant el tae breac on va acabar perdent de forma ajustada. Aquest fet, va fer baixar la moral i l’energia de les igualadines que en el 3r partit pel 7è lloc contra les Tarragonines no van saber contrarrestar. Això va fer que acabessin perdent amb claredat. En conclusió va ser una gran experiència on es va poder constatar de primera mà el gran nivell de voleibol que hi ha a Catalunya. L’Igualada VC va quedar en 8a posició de Catalunya de Voleibol Aleví Femení.

El dissabte 8 de juny, l’equip del Col·legi Monalco va disputar la Final a Reus en categoria infantil femení. El primer partit el va guanyar amb comoditat enfront l’AE Bellsport per un marcador final de 64 a 35. El segon partit contra el CB Tremp es va guanyar per un ajustat 39 a 33. D’aquesta manera es classificaven per a disputar el partit final. Van jugar contra l’equip dels Jesuïtes de Sant Gervasi. Tot i competir fins al final no van poder emportar-se el partit. El marcador va ser 37 a 43. D’aquesta manera el Col·legi Monalco va quedar 2n de Catalunya de Bàsquet Infantil Femení.

El diumenge 9 de juny, l’equip aleví masculí de l’Escola Mowgli també es va desplaçar fins a Reus per a jugar aquestes finals. Van jugar contra equips que han jugat jugat tot l’any a aquest esport i el Mowgli és un equip que ha jugat tot l’any a polisportiu. Tot i la diferència de nivell, l’Escola Mowgli va plantar cara. El primer partit va perdre 13 a 7 contra EMM Els Monjos, no van tenir opció a guanyar el partit però van poder competir. El segon partit el van jugar contra el CV Reus i van perdre per 9 a 11. El partit va ser més competit. L’experiència va ser molt bona i va ser una manera molt especial d’acabar la temporada. L’Escola Mowgli va quedar en 5è de Catalunya de Voleibol Aleví Masculí.

El diumenge 9 de juny, l’equip aleví mixt del Col·legi Escolàpies va disputar la Final Nacional aleví masculí a Reus. La competició partia des de la dificultat d’enfrontar-se amb equips masculins sent un equip mixte però tot i això l’equip va donar la cara en tot moment. El primer partit el van perdre 15 a 5 contra l’Escola Fredreic Godàs. El segon partit es va guanyar per 13 a 7 enfront el Reus Deportiu. En el darrer partit contra l’Escola Peter Pan es va perdre per 7 a 13. Les Escolàpies va quedar en 6è de Catalunya de Bàsquet Aleví Masculí.

El diumenge 9 de juny, l’equip del Col·legi Monalco va disputar la Final a Barcelona en categoria cadet femení. Va començar la competició amb victòria enfront l’Escola Mare de Déu del Carme per 24 a 36. En el segon partit van perdre per 47 a 52 enfront el Bellsport. El tercer partit contra Lyceé Français de Gavà es va perdre per 43 a 54. I en el darrer, tot i el cansament dels tres partits anteriors, es va poder competir i guanyar per 29 a 25 contra l’Escola La Seda. D’aquesta manera s’aconseguia la 3a posició final i medalla de bronze.

A Igualada es van disputar les següents Finals Nacionals: Gimnàstica Rítmica Conjunts, Futbol Sala, Futbol 7 i Handbol.

El dissabte 8 de juny es va celebrar la Final Nacional de Gimnàstica Rítmica Conjunts al Pavelló d’Hoquei de Les Comes d’Igualada. En aquesta final s’hi va classificar el conjunt de l’AE Garcia Lorca de Santa Margarida de Montbui quedant en una meritòria 14 posició del nivell A aleví femení. El conjunt estava format per: Hahiala Rivas, Jana Pérez, Júlia Rodríguez, Júlia Gonzàlez i Judith Guillén.

El dissabte 8 de juny es va celebrar la Final Nacional de Futbol Sala de categoria benjamí fins a cadet. Els partits es van disputar entre el Complex Esportiu de Les Comes i el Pavelló d’Òdena. En categoria benjamina, l’Anoia tenia dos equips classificats. L’UE Tous i el CFS Òdena. L’equip de Sant Martí de Tous va quedar en 4a posició. Els resultats van ser els següents: victòria a quarts 15 a 13 a l’Escola Cèsar August de Tarragona, derrota a semis contra l’Escola Sant Miquel de Barcelona per 14 a 6 i derrota en el partit pel 3r i 4t lloc contra l’Escola Miquel Martí i Pol per 12 a 8. El Club Futbol Sala Òdena va quedar en 6a posició. Els resultats van ser els següents: derrota a quarts per 13 a 7 contra el CFS Tremp. Victòria en el partit pel 5è al 8è lloc contra l’Escola Marcel·lí Domingo de Tivissa per 11 a 9. Derrota per 7 a 12 en el partit pel 5è i 6è lloc contra l’Escola Cèsar August.

En categoria alevina, l’equip classificat va ser l’Escola Garcia Lorca de Santa Margarida de Montbui. Va quedar en 6a posició. A quarts va perdre per 13 a 11 contra l’Escola Elisabeth Salou. En el partit pel 5è al 8è lloc va guanyar per 14 a 6 enfront el CE Cerdanya. I en el partit pel 5è i 6è lloc va perdre als penals enfront a l’Escola Les Fontetes.

En categoria infantil, l’Escola Pia va quedar 6a de Catalunya. El seu pas per aquesta competició és resum d’aquesta manera. Partit de quarts perdut per un ajustat 2 a 3 enfront EFS-APC Raval. En el partit pel 5è i 8è lloc victòria còmode per 10 a 6 enfront el CG Tarragona. En el partit pel 5è i 6è lloc, derrota ajustada per 4 a 5 enfront el Sant Andreu de la Barca.

En categoria cadet, l’Institució Montclar Mestral va quedar en 5a posició. A quarts de final, va perdre contra l’Institut Torrevicens. En el partit pel 5è i 8è lloc va guanyar 7 a 2 contra l’Institut Lluch i Rafecas. En el partit pel 5è i 6è lloc va guanyar enfront el RMSI Sports.

El diumenge 9 de juny es va celebrar la Final Nacional de Futbol 7 en categoria benjamí i aleví als camps de Futbol de Les Comes d’Igualada. L’equip anoienc classificat per a jugar aquestes finals va ser l’Escola Ramon Castelltort en categoria aleví masculí. Va aconseguir quedar 5è de Catalunya. Els dos partits de la fase de grups els va perdre, el primer contra l’Escola Mater Salvatoris de Lleida per 13 a 7 i el segon per 12 a 8 contra l’Escola Pere Viver. En el partit per al 5è i 6è lloc va aconseguir la victòria imposant-se a l’AFA Vedruna per 11 a 9.

El diumenge 9 de juny es va celebrar la Final Nacional d’Handbol en categoria benjamí, aleví i infantil femení i masculí al Complex Esportiu Les Comes d’Igualada, al Pavelló Maristes i al Pavelló d’Òdena. Els equips anoiencs classificats van fer una bona actuació. El Club Handbol Igualada en categoria aleví femení va quedar en 8a posició. A quarts va perdre contra el campió EH Pardinyes per 12 a 8. En le partit pel 5è i 8è lloc va perdre contra el Castelldefels per 11 a 9. I en el darrer partit, van perdre amb el Tarragona HC per 8 a 12. En categoria benjamí femení l’equip classificat va ser l’Escola de l’Ateneu Igualadí. Va quedar en 6a posició. A la fase de grups va perdre els dos partits, el primer contra l’Handbol Cardedeu per 14 a 6 i el segon pel mateix resultat enfront l’Handbol Mora d’Ebre. En el partit pel 5è i 6è lloc va perdre per 14 a 6 enfront l’ACLE Guissona. En categoria benjamí masculí, l’equip de l’Escola Castell d’Òdena va quedar en una excel·lent 5a posició contra tot pronòstic. A quarts va perdre contra l’Escola Turonet per 6 a 14. En el partit pel 5è i 8è lloc va guanyar per 11 a 9 al Tarragona HC. En el darrer partit per al 5è i 6è lloc va guanyar per 12 a 8 a l’EH Pardinyes.

Al finalitzar aquests dos caps de setmana molt intensos de Finals Nacionals a casa nostra podem dir que han participat 2720 esportistes de 342 equips/entitats/centres educatius. Hem rebut una afluència d’espectadors i espectadores que ha superat la estratosfèrica xifra dels 4000. Hem tingut més de 150 tutors/es de joc i hem mobilitzat quasi 100 persones d’organització.

Per part del Consell Esportiu de l’Anoia volen agrair la presència de tots els equips participants i felicitar especialment a tots els equips classificats de l’Anoia per aquestes finals, independentment de la posició final aconseguida: «Tots sou campions».

Reivindiquen que els Jocs Esportius Escolars de l’Anoia «són una referència de l’esport escolar de Catalunya i seguirem treballant perquè així sigui. Mentre puguem, seguirem treballant al màxim per l’esport escolar».

Els resultats es poden consultar a la pàgina web del Consell Esportiu de l’Anoia.

FER UN COMENTARI

*