Inici Societat Finalitzen les obres de millora del clavegueram del nucli antic de Carme

Finalitzen les obres de millora del clavegueram del nucli antic de Carme

COMPARTIR

Aquests dies s’estan acabant d’enllestir els detalls del projecte de millora del sanejament d’aquesta part del nucli. Es tracta d’una de les actuacions més esperades i significatives que l’ajuntament va plantejar per aquesta legislatura.

L’obra, executada per l’empresa Covan Obres Públiques, S.L., ha estat finançada per la Diputació de Barcelona i ha tingut un cost aproximat de 175.000€.

Aquesta separació suposarà una optimització del rec patrimonial que travessa el poble, sobretot pel nucli antic, atès que només hi circularà aigua neta.

Cal destacar la complexitat de l’actuació degut a la zona on s’ha executat i les casuístiques que han anat apareixent al llarg d’aquests mesos, les quals, s’han pogut resoldre en col·laboració amb els veïns i veïnes afectats.

El projecte també ha contemplat algunes millores, com ara, l’arranjament d’un passatge veïnal i l’enjardinament d’un espai amb plantes arbustives que acollirà un petit tram obert del rec. A més, s’ha aprofitat per separar les aigües residuals de les pluvials que recull el c./ Sant Jordi i que permetrà una aportació extra al cabal de la riera.

En definitiva, una actuació prioritària i necessària que forma part del pla d’acció de millora del sanejament del municipi de Carme, juntament amb l’actualització del pla director del clavegueram en la qual s’està treballant i d’altres actuacions futures que han de permetre, en la major brevetat possible, la connexió de totes les llars del poble al col·lector municipal que transporta les aigües residuals a l’EDAR (Estació Depuradora), situada als afores del municipi, pel seu tractament i posterior retorn a la riera.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*